Eesti Aiandusliit tunnustab valitsuse eilset otsust välismaalastest hooajatööliste palgapiirangu kaotamise kohta

Eesti Aiandusliit tunnustab valitsuse eilset otsus
Eesti Aiandusliit tunnustab valitsuse eilset otsust välismaalastest...

Aiandustootjate jaoks on valitsuse eilse otsuse näol tegemist märgilise otsusega, kuna hooajatööjõu osakaal on sektoris väga suur ja siiani on olnud välismaalase palkamisel hooajaks lihtsamatele töödele tööjõu kulu väga kõrge tööandja jaoks.

Eilsel Vabariigi Valitsuse pressikonverentsil anti teada otsustest, mis mõjutavad välismaalastest töötaja palkamist ja peaksid rakenduma Välismaalaste seaduse muutmisega Riigikogus.

Üks otsustest oli järgnev: arvata palgakriteeriumi nõude alt välja välismaised hooajatöötajad, et tööandjad saaksid palgata hooajalist lisatööjõudu valdkondades ja ajal, kui tööjõupuudus on eriti suur.

Aiandustootjate jaoks on tegemist märgilise otsusega, kuna hooajatööjõu osakaal on sektoris väga suur ja siiani on olnud välismaalase palkamisel hooajaks lihtsamatele töödele tööjõu kulu väga kõrge tööandja jaoks.

Raivo Külasepp, Eesti Aiandusliidu juhatuse esimees: “Tegemist on väga olulise ja positiivse otsusega aiandustootjate jaoks. Tahaks valitsust ja riiki laiemalt selle sektori jaoks vajaliku sammu eest tunnustada, nüüd tuleb ametnikel valitsuse seisukoht ka õigusaktidega kehtestada“.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised