Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven Eesti investeeris 400 000 eurot Epiima ja Põltsamaa linna kaugküttevõrku

Ka Epiima Järva-Jaani tootmises on üle mindud hakkepuiduga kütmisele.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Epiima territooriumil asuvas biokütusel töötavas aurukatlamajas toodetakse soojusenergiat Põltsamaa linna kaugküttevõrku ning tööstuslikku auru piimatööstuse tarbeks.

Energiaettevõte Adven Eesti investeeris ligi 400 000 eurot Epiimale ja Põltsamaa linna kaugküttevõrku soojust tootva katla vahetusse. Tänaseks on katel edukalt käivitunud.

Põltsamaale toodab järgnevatel aastatel soojust Saaremaa marmelaaditehasest soetatud vähekasutatud katel. Kütusena on Adven Eesti tootmise ja jaotuse valdkonna juhi Mati Tatari sõnul katlamajas kasutusel tänases turuolukorras stabiilseimat ja  soodaimat hinda võimaldav biomass. “Katel käivitus edukalt ja tänaseks on tehtud kõik vajalikud korrektuurid, et tagada tootmisel kõrgeim võimalik kasutegur ja kindel töörežiim,” selgitas Tatar ja rääkis, et tänu uue katla paigaldamisele on soojuse tootmine nüüd varasemast märksa efektiivsem.“Kõrgem kasutegur ja varustuskindlus aitavad hoida soojuse hinda kontrolli all. Vanad 1975. aastast pärit tootmisseadmed vajanuksid käigushoidmiseks sagedasi hooldus- ja remonditöid. Soodsa hinna tagamiseks on oluline teha õigeaegseid investeeringuid,” selgitas ta.Aastaks 2020 rajab Adven Eesti Põltsamaale aga sootuks uue katlamaja.  Epiima territooriumil asuvas biokütusel töötavas aurukatlamajas toodetakse soojusenergiat Põltsamaa linna kaugküttevõrku ning tööstuslikku auru piimatööstuse tarbeks.Aurukatlamaja kolme katla koguvõimsus on 12 MW. Puiduhakke kõrval on katlamajas kütusena kasutusel ka maagaas ja põlevkiviõli.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960