Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmasinate tootja CLAAS: müük veidi kahaneb ja tulu püsib

Põllumajandusmasinate tootja CLAAS: müük veidi kahaneb ja tulu püsib
Foto: www.claas.com
Hoolimata turgude jätkuvast nõrkusest säilitas maailma juhtiv põllumajandusmasinate tootja CLAAS kõrgetasemelise müügi: 3,631 miljardit eurot (eelmisel aastal 3,838 miljardit eurot). Maksueelne tulu kahanes summale 93 miljonit eurot (eelmisel aastal 158 miljonit eurot), peapõhjuseks oli mahtude vähenemine.

„Oleme kiiresti kahanevatel turgudel oma positsiooni hästi hoidnud,“ ütles CLAASi kontserni juhatuse eestkõneleja Lothar Kriszun, „Ida-Euroopa kahekohalisel kasvunäitajal oli stabiliseeriv mõju. Me trügime edasi oma tõhususprogrammiga ning jätkame CLAASis süstemaatilisi investeeringuid digiteerimisse ja rahvusvahelistumisse, suurendades nii oma jõupingutusi selle turulangusega võitlemisel.“

Professionaalsete põllumajandusseadmete üleilmne turg koges sel aastal paljudes piirkondades jälle märkimisväärset langust. Alates 2013. aastast on viljakombainide turg kahanenud Põhja-Ameerikas 50% ja Euroopas 22%. CLAAS sai kasu Ida-Euroopa müügikasvust ja stabiilsest arengust Prantsusmaal. Kõigis muudes piirkondades müük kahanes, Saksamaal oli langust võimalik osaliselt kompenseerida kasutatud masinate tugevama müügi ja teeninduse edasise laiendamisega.

Uurimis- ja arenduskulud suurenesid

CLAAS (www.claas.com) on 1913. aastal asutatud pereäri ja üks maailma juhtiv põllumajandusmasinate tootja.kodulehelt

Ettevõtte peakorter asub Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaal Harsewinkeli linnas. Euroopas on CLAAS viljakombainide müügi turuliider. Ettevõttel on juhtpositsioon ka globaalsel iseliikuvate söödahekseldite turul. Lisaks on CLAAS tipptegija ülemaailmses põllumajandustraktorite, -presside ja silomasinate ehituse valdkonnas.

Ettevõtte tooteportfell hõlmab ka maailmatasemel põllumajanduslikku infotehnoloogiat. CLAAS annab kogu maailmas tööd 11300 inimesele ja tema müügikäive oli 2016. fiskaalaastal 3,6 miljardit eurot.

Eestis müüb CLAASi tehnikat Konekesko Eesti AS. Vaata lisa

 

Investeering uutesse tootmis- ja arendusvõimalustesse

Euroopa kõige edumeelsem põllumajandusmasinate tehas

Üleilmse töötajaskonna kerge kahanemine

Tulevikuväljavaade

Eelmise aasta rekordnäitajaga võrreldes müük pisut vähenes, jõudes 3,63 miljardi euroni.

Maksueelne tulu oli 93 miljonit eurot.

Uus rekord tehti uurimis- ja arenduskuludes.

Ida-Euroopa müügi kasvunäitaja oli kahekohaline.

2017. aasta väljavaade: müük veidi kahaneb ja tulu püsib.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960