Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 24. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrge lend – Prantsusmaa põllumajandusühing suurendab droonide abil saaki

Prantsusmaa põllumajandusühing suurendab droonide abil saaki
Foto: Airinov
Prantsusmaa põllumajandusühing OCEALIA Group on alates 2015. aastast optimaalseima taimekasvatuse eesmärgil kasutanud senseFly droone ja AIRINOVi põllumajanduslikku ekspertiisi. Tulemus - 10% suurem saak.

Ettevõtete Charente Alliance ja Corea ühinemisel tekkinud OCEALIA Group on uhke oma 7200 farmerist liikme ja pea 900 töötaja üle. Alates 2015. aastast on 5 lennuoperaatorit lennanud kahe OCEALIA senseFly eBee Ag mehitamata õhusõiduki ehk drooniga, mis on varustatud AIRINOV multiSPEC 4C anduritega.

Abiks väetamisotsuste tegemisel.

Alates 2016. aasta kevadest on AIRINOV`i drooniseire süsteemi ametlik esindaja Eestis ja ka kogu Baltikumis Dimedium AS.

Neil on olemas kohapeal nii droon kui operaator ehk võimekus teha drooniseireid ja analüüse Eesti põllumeestele reaalselt ja kohe.

Küsi lisa: www.dimedium.ee

 „Taimekasvatusekspertidena on meie roll AIRINOVis aidata OCEALIA farmeritel suurendada oma saaki ja parandada selle kvaliteeti – peamiselt teraviljal ja rapsil,“ selgitab AIRINOVi kaasasutaja ja praegune juht Romain Faroux. „Analüüsime pildimaterjali agronoomilisest vaatenurgast, mida ei saa võrrelda tavapärase NDVI kaartidega. Analüüsi tulemused võimaldavad anda usaldusväärseid soovitusi lämmastiku doseerimise optimeerimiseks. Kõik saabki alguse õigel ajal õiges kohas õigetest kogustest. OCEALIA tehnilised ja taimekasvatuse meeskonnad kasutavad loodud kaarte selleks, et põldudest ise parem ülevaade saada, mis võimaldab kliente omakorda tõhusamalt nõustada.“  

Drooniseire on parim viis kiirete väetamisalaste soovituste jagamiseks.

Drooniseire metodoloogia.

Algorütmiline analüüs.

Reaalsed tulemused – 10% kõrgem saak

Romain Faroux
Foto: Dimedium AS

Romain Faroux, AIRINOVi kaasasutaja ja tegevjuht: „OCEALIA tulemused on suurepäraseks näiteks, kuidas drooni kogutud andmed ja ekspertide algorütmilised analüüsid taimekasvatusettevõtteid edendavad.“

Vaata näidiskaarte:

Kuivaine kaart
Foto: Dimedium AS

AIRINOVi kaart samast põllust, mis näitab lämmastiku imendumist (keskmiselt 128 ühikut aktiivset lämmastikku hektari kohta).

Kaart lämmastiku imendumise kohta
Foto: Dimedium AS

Lihtsustatud AIRINOVi rakenduse kaart samale farmerile. Kaart toob esile kolm piirkonda, kuhu tuleks doseerida erinev kogus lämmastikku (mõõdetud aktiivse lämmastiku ühikuid hektari kohta ehk U/ha).

Teisena on näha sama AIRINOVi rakenduse kaardi detailne versioon, mis on väljatöötatud automaatse doseerimisega täppispõllumajandusseadmetele.

Kaardi lihtne ja detailne variant.
Foto: Dimedium AS

MIS ON MIS

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960