Alaskalt leiti suur kogus naftat

Alaskalt leiti suur kogus naftat
Alaskalt leiti suur kogus naftat

Alaska sisemaalt avastati 1,2 miljardit barrelit naftat, mis on viimase 30 aasta suurim avastus USAs, vahendab CNN Money.

Suur nafta leiukoht võib Alaska finantsseisu tunduvalt parandada. Nafta hinnalangus ning tootmismahtude vähendamine on osariigi tulusid märkimisväärselt vähendanud. Nafta leiti Põhja-Alaska ühest piirkonnast, mida peeti pigem vananevaks ladestusalaks.

Hispaania naftagigant Repsol ja ettevõtte USA partner Armstrong Energy teatasid leiust möödunud nädala neljapäeval. Nad prognoosivad, et tootmine võib leiukohas alata juba 2021. aastal ning igapäevane toodang võib seal ulatuda lausa 120 000 barrelini.

„Selle leiu puhul on huvitav asjaolu, et antud piirkonna tulevikuväljavaade oli naftafirmade jaoks küllaltki nutune. See leid on aga väga suur,“ ütles Repsoli pressiesindaja Kristian Rix.

On selge, et selline uudis ei toeta nafta hinda, mis on just suureneva USA tootmise tõttu suuna alla võtnud. Ühendriikide naftafirmad on raskema perioodi üle elanud ja arvatakse, et nüüd plaanivad ettevõtted tootmist märkimisväärselt tõsta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised