Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur kuulutab välja konkursi „Leiburi Leivategu 2017“

Leibur kuulutab välja konkursi „Leiburi Leivategu 2017“
Foto: Postimees/Scanpix
Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutab juba viiendat korda välja konkursi parima kodus küpsetatud rukkileiva leidmiseks.

Sellega kutsutakse koduseid leivameistreid ühinema kingitusega Eesti Vabariigi 100 aastapäevaks “100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!”.

 

Eesti Vabariik 100 - 100 rukkipõldu - miljon juubelileiba

Eesti Rukki Selts, Eesti Põllumeeste Keskliit, Tartu Mill ja Leibur algatasid kevadel 2016 ülemaalise aktsiooni eesmärgiga hoida elus rukkikultuuri, üle põlvkondade kestnud tavasid, rukki kasvatamise, tarbimise ja aretamise traditsiooni ning pärandada uutele põlvkondadele austus leiva ja leivavilja vastu. Eesti Rukki Seltsi ja Põllumeeste Keskliidu üleskutsel külvas sada rukkikasvatajat Eesti Vabariigile põllutäie rukist. Just seda saaki kasutavad Tartu Milli veskimehed erilise leivajahu tootmiseks ning Leiburi pagarid küpsetavad juubelileiva, mille retsepti aluseks saab selleaastane võiduleib. Näeme koduleiva küpsetajates koostööpartnereid ja leivakultuuri edendajaid, kelle loomingut soovime Leiburi Leivateo abiga kogu Eesti rahvale esitleda..

Võitja saab 1500 eurot auhinnaraha ja oma leiva Leiburi sortimenti.Kampaania lisainfo on kättesaadav internetis aadressil http://www.leibur.ee/kampaania ja meiliaadressilt [email protected]

 

Näita retseptis ära kõik kasutatud toiduained ja nende kogused;

Kirjuta selgelt ja arusaadavalt lahti, kuidas Sa leiba valmistasid ning mis järjekorras ja mida tegid;

Lisa kindlasti küpsemisaeg ja küpsemiseks vajalik(ud) temperatuur(id);

Lisa retseptile juurde kogus, palju sellest leiba saab (kg);

Toode peab sisaldama vähemalt 50% täisterarukkijahu;

Retsept ei tohi sisaldada tugevaid allergeene (muna, piima, soja, mesi, pähklid);

Kui leivaretseptil või selle saamisel on eriline lugu, siis jaga seda kindlasti ka meiega;

Pane kirja oma nimi ja kontaktandmed, et Sinuga saaks ühendust võtta.

Kaheksa parima retsepti autorit kutsutakse juunis lõppvõistlusele. Finalistid ise koos professionaalse žüriiga valivad lõppvõistlusele pääsenute seast oma lemmikleiva, mis läheb Leiburi tootevalikusse ning muutub kättesaadavaks kõikidele eestimaalastele.

Seekord toob Leibur uue toote välja eestlastele omase klassikalise pätsileiva kujul. Koduküpsetajad võivad oma retsepti valmistada vormileivana, aga üheskoos Leiburi tootearendajaga mugandatakse võiduleib pätsileiva liinile.Retsepte oodatakse 15. märtsist kuni 15. maini 2017.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960