Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid tänavune parim valmistoit, parim köögiviljatoode ja parim toit lastele

Parim köögiviljatoode on Balsnacki Muhedik maasika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti.
Foto: Eesti Toiduliit
Eesti Parima Toiduaine konkursil pälvis parima valmistoidu tiitli Joel Ostrati küllusliku maitse ja sisuga Suitsuliha vormikas ning köögiviljatoodete kategoorias Balsnacki Muhedik maasika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti. Lisaks anti välja Parim Toit Lastele hõbemärk, mille pälvis Salvesti Põnni ökoloogiline maasikasmuuti.

Parima valmistoidu hõbemärgi võitnud kartuli, männiriisikate ja šampinjonidega rikastatud Suitsuliha vormikale annab mõnusa suitsuse maitse pikalt küpsetatud suitsuribiliha. Mahlasust lisab rõõskkoor ning pikantse noodi loovad küüslauk ja kodumaised vürtsid.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tegu väga kvaliteetse, kodumaisest toorainest valmistatud roaga, mis muudab kodukokkade elu palju lihtsamaks.„Restoranikuningana tuntud Joel Ostrat on oma valmistoodetes püüelnud selle poole, et ka kodus võiks nautida restoranikvaliteediga toitu, ilma et selleks peaks tunde köögis toimetama, ning see on tal ka suurepäraselt õnnestunud,“ kinnitas Potisepp.Parima köögiviljatoote hõbemärgi võitnud Balsnacki külmutatud maasika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti Muhedik paistis silma põneva uuendusliku kontseptsiooniga.„Muhediku taassuletavatesse kotikestesse pakendatud külmutatud marjadest saab valmistada värske ja tervisliku marjasmuuti, millele võib lisada nii jogurtit, õuna- või apelsinimahla, kookos- või mandlipiima või ka  gaseeritud vett. Kusjuures valmistaja saab ise otsustada, milliseid marju ja kui palju ta oma smuutisse lisada soovib,“ kirjeldas võidutoodet Sirje Potisepp.Lisaks andis žürii välja ka Parim Toit Lastele hõbemärgi Salvesti Põnn sarja ökoloogilisele maasikasmuutile.„Maasikasmuuti näol on tegu mõnusa seguga maastikatest, banaanist, õunast ja vaarikast. 100% ökoloogilisest toorainest valmistatud smuuti ei sisalda ühtegi beebidele ebavajalikku lisaainet ning on välja töötatud koostöös lastearst Reet Raukasega, kelle nõuannete põhjal koostatud retsept on ideaalse koostisega lastele alates 6. elukuust,“ rääkis Potisepp. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960