Taani metsafirma korjas Eestist dividende

Taani metsafirma korjas Eestist dividende
Taani metsafirma korjas Eestist dividende

Taani metsafirma käive ja kasum Eestis vähenesid. Emafirma võttis aga 200 000 eurot dividende.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et metsavarumisega tegeleva HD Forest ASi käive langes 2016. aastal (eelmise aasta sama ajaga võrreldes) 17 protsenti 3,39 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 2649 euro võrra 173 171 euroni (-1,5 protsenti).

Kokku töötas ettevõttes 2016. aastal 12 inimest ning see number jäi eelneva aastaga võrreldes samaks. Käive töötaja kohta langes 17 protsenti 282 659 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta kasvas 7 protsenti 1808 euroni kuus.

Ettevõte kirjutas oma majandusaasta aruandes, et metsamajanduse sektorit saab hinnata stabiilseks. Baltikumi ja Skandinaavia metsatööstusesse tehtavad investeeringud muudavad väljavaate pikemas perspektiivis positiivseks.

„Samas põhjustab poliitilise olukorra ebaselgus ebastabiilsust pikajaliste investeeringute suhtes, sealhulgas ka metsakinnistutesse. Välisinvesteeringute juurdekasvu aeglustumine pidurdab maahindade tõusu, mis omakorda takistab äriühingu kasvu,“ teatas HD Forest.

Ettevõtte emafirmaks on Sia HD Festforest Holding, mille omanik on omakorda Taani firma Hedeselskabet. Dividendi võeti ettevõttest 2016. aastal 200 000 eurot.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised