Kodumaiste metsataimede maht kasvab

Kodumaiste metsataimede maht kasvab
Kodumaiste metsataimede maht kasvab

Metsade uuendamine on erametsades üha enam hoogu läinud. See on andnud eestimaistele erataimetootjatele, kellest suuremad on koondunud Eesti Metsataimetootjate Liitu, kindluse metsataimekasvatusse jätkuvalt investeerida.

Kindlust on sisendanud ka RMK väljumine Eesti erametsataimede turult. Juba mõne aasta pärast peaksime jõudma olukorrani, kus ka Eesti erametsi saab uuendada ainult kodumaiste metsapuudega. 

„Tänu heale koostööle erametsasektoriga on Eesti metsataimekasvatajad toodangu mahtu iga-aastaselt suurendanud,“ rääkis Eesti Metsataimetootjate Liidu juhatuse liige, Pärnumaal ka ise taimekasvatusega tegelev Andres Jäärats. Tema sõnul on oluline, et metsaühistud suudavad olla sillaks väikemetsaomanike ja taimlate vahel. „Ühistu selgitab välja oma liikmete taimevajaduse, sõlmib taimetootjaga istikute ostuks lepingu ning toob metsaomanikele taimlast istikud kohale,“ selgitas ta metsaühistute rolli.

Kui sel aastal peaks liidu liikmed turustama üle 4 miljoni metsataime, siis kahe aasta pärast võiks nende taimlad anda ligemale 10 miljonit väikest puud. „See on sama erametsade praeguse istutusmahuga,“ selgitas Jäärats. „Kui lisada ka meie liitu mittekuuluvate kasvatajate toodang, siis on importtaim meie metsauuenduses mõne aasta pärast juba haruldus,“ oli taimekasvataja tuleviku suhtes optimistlik.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised