Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UUES AMETIS: Marek Linnutajast sai YARA Eesti juht

UUES AMETIS: Marek Linnutajast sai YARA Eesti juht
Foto: erakogu
Yara on maailma suurim lämmastikväetiste tootja ning omab valdkonnas kõige laiemat toodete portfoliot, mis sisaldab nii üksikelemendiga kui ka kompleks- ja leheväetisi. Yara väetised on tuntud oma kvaliteedi poolest ning neid on Eestis müüdud üle 20. aasta. Alates 17. aprillist juhib väetisetootja YARA Eesti esindust Marek Linnutaja.

Eelmises töökohas, Novalogic OÜs, tegeles Linnutaja viljaäriga. Ametivahetust põhjendas ta sellega, et soovib suuremaid väljakutseid, kui seni. „Sain aru et viljaäri koormate kaupa pole päris minu „tassike teed“, olen harjunud rohkem suuremaid asju vedama. Samuti põllumeestele nõu andma ja koolitusi tegema,“ ütles mees, kes enne viljaärisse siirdumist juhtis Eesti suurimat põllumeeste ühistut KEVILI.

„Töötan YARAs alates eelmisest esmaspäevast ehk 17. aprillist ning ametinimetuseks on Yara Eesti juhataja. Minu tööülesanneteks on hoida häid kliendisuhted edasimüüjatega, nagu näiteks Baltic Agro, Scandagra Eesti ja KEVILI. Aga plaanime teha ka tootekatseid põldudel, tegelen marketingi ja kaubandusliku poolega ning tulevikus ka nõuande ja põllumeeste koolitamisega,“ ütles Linnutaja.

Tänu väga laialdastele teadmistele ja kultuuripõhiste lahenduste väljatöötamisele on ettevõte püsinud kindlalt väetiseturu liider. Põllumajandustootjatele annab Yara väetiste kasutamine mitmeid eeliseid: kultuuripõhised lahendused tagavad konkreetsete kultuuride tasakaalustatud varustamise kõigi vajalike toitainetega ning tänu kõrgele kvaliteedile ei põhjusta need väetised pingelisel kasvuhooajal kulukaid tööseisakuid ega ummista masinaid.

YARA kaubamärki teab iga põllumees. Küsimusele, millised on YARA lähiaja plaanid, vastas Linnutaja, et  Yara toodetega on vaja tööd teha. „Loomulikult on väetisetootja YARA tuntud hea kvaliteediga väetiste poolest, aga odavamad Vene väetised on endiselt ostetuimad just nimelt hinna tõttu. Siin tuleb selgitustööd teha, miks maksta rohkem just kvaliteedi ja lõpptulemusena saagi eest ning tulu eest mis põllult tuleb – seda on vaja teha kõvasti,“ selgitas Linnutaja.

Marek Linnutaja esmaseks tööks on endale olukorra kaardistamine ja juba algavate põldkatsete organiseerimine. „Samuti vajab Pärnusse kontor sisse sättimist. Siis tulevad juba kohe peale sügisväetiste läbirääkimised ning sealt edasi juba uue aasta planeerimine, koolitused jms. ehk tööd on ees ootamas küll ja küll,“ rääkis Linnutaja plaanidest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960