Aednikud, floristid ja maastikuehitajad astuvad võistlustulle

Aednikud, floristid ja maastikuehitajad astuvad võ
Aednikud, floristid ja maastikuehitajad astuvad võistlustulle

Sel neljapäeval ja reedel, 4.–5. mail toimub Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2017.

Kahel päeval toimuvatel kutsemeistrivõistlustel võtavad teiste seas mõõtu 10 aednikku, 5 floristi ja 6 maastikuehitajat. Kokku osaleb kutsemeistrivõistlustel ligi 400 kutseõppurit 31 erialal.

Seitsmendat korda koondab Noor Meister kaheks päevaks Tallinnasse kokku Eesti kutsehariduse. Seni suurimal kutsemeisterlikkuse võistlusel selguvad riigi parimad sirguvad meistrid erialadel, nagu ehitusviimistlus, plaatimine, müüriladumine, IT, keskkonnatehnika lukksepatöö, hooldustöö, mehhatroonika restoraniteenindus ja paljud teised. Aianduserialadel astuvad võistlustulle kokku 21 kutseõppurit 3 koolist. Esindatud on Hiiumaa Ametikool, Luua Metsanduskool ja Räpina Aianduskool.

Võistlused muudab põnevaks see, et etteantud tööülesanded tuleb kvaliteetselt teostada piiratud aja jooksul.

Aednike võistlusülesannete hulka kuulub istutuskastide ja kastmissüsteemi valmistamine. Lisaks pannakse võistlejad proovile erinevate taimede määramises, pookimises ja trimmeri jõhvi paigalduses. Võistlus on meeskondlik.

Floristidel valmivad võistlustöödena dekoratiivsed pärjad, kimbud ja kingipakkide dekoratsioonid. Olulised on ideede originaalsus, loomingulisus, värvus, kompositsioon ja tehnika.

Maastikuehitajate ees seisab projekti alusel väikese aia rajamine 13 tunniga. Võistlus on võistkondlik ning võistlustööde juures hinnatakse roheala, sillutise, müüri, veesilma ja puitehitiste teostust, esteetilist välimust, loovust ja kompositsiooni.

Võistlusi on kõigil soovijatel võimalik kohapeal jälgida. Lisaks toimub Noor Meister 2017 üritusel haridusmess, kus kutseõppevõimalusi tutvustavad 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Erialavalikul on abiks Rajaleidja karjääri-ala ja 11 töötuba ametite katsetamiseks.

Kutsehariduse suursündmust Noor Meister 2017 korraldab Sihtasutus Innove ning läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Euroopa Sotsiaalfond, suursponsorid on BLRT Grupp, Makita, Tallink Hotels ja Maxima.

Uuri lisainfot SIIT

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised