Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatud kalasadamate päeval osalesid tuhanded huvilised

Avatud kalasadamate päeval osalesid tuhanded huvilised
Foto: Äripäev AS
29. aprillil toimunud esimesel üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval osalesid tuhanded huvilised ja sadamatesse tehti esialgsetel andmetel üle 6000 külastuse.

„Esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev oli ilmale vaatamata edukas ja sellest said osa tuhanded huvilised,” ütles kalasadamate päeva üks eestvedajatest Toomas Armulik. „Esialgsetel andmetel tehti kalasadamatesse kokku üle 6000 külastuse. Rekordiline arv külastajaid oli Pärnumaal asuvas Japsi kalasadamas, kuhu tehti üle 1500 külastuse. Harjumaal asuvas Leppneeme sadamas käis üle 1300 kalahuvilise.”

„Eesti kalurid väärivad tunnustust, sest just tänu neile on meil võimalus süüa värsket kodumaist kala,” ütles tervituskõne pidanud maaeluminister Tarmo Tamm. „Eesti rannikujoon ja siseveekogud on ääristatud tiheda kalasadamate võrgustikuga, kus tehakse rasket, aga tänuväärset tööd.”„Avatud kalasadamate päevaga saame tutvustada Eesti inimestele kalasadamate igapäevaelu ja seda, kuidas kala meie toidulauale jõuab.” Maaeluministri sõnul saab igaüks kalurite toeks palju ära teha. „Loodan, et avatud kalasadamate päeva külastajad ja ka teised Eesti elanikud leiavad kalurid, kellelt otse värsket ja kodumaist kala osta,” lisas Tamm.Avatud kalasadamate päeval sai külastada 11 kalasadamat üle Eesti. „Tänan korraldajate nimel kõiki osalenud sadamaid ja tõelisi kalasõpru, kes keerulistele ilmaoludele vaatamata kogu perega kalanduse pidupäeval osalesid,” lisas Armulik.Sadamates olid kohal kalateadlased, kalakokad, vabatahtlik merepääste, Politsei- ja Piirivalveamet; kohapeal sai osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutasid pillimehed ning lastele toimusid kalaõpitoad ja õngekoolitused.Harjumaalt osalesid avatud kalasadamate päeval Leppneeme ja Tilgu ning Pärnumaalt Japsi, Võiste ja Lindi sadam. Saaremaalt osales Nasva, Hiiumaalt Suursadam, Ida-Virumaalt Toila, Läänemaalt Virtsu, Viljandimaalt Oiu ja Tartumaalt Kolkja sadam.2017. aasta avatud kalasadamate päeva korraldasid Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus koostöös 11 kalasadamaga. Avatud kalasadamate päeva korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014?2020.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960