Talumeiereide juustud võistlevad Luige laadal

Talumeiereide juustud võistlevad Luige laadal
Talumeiereide juustud võistlevad Luige laadal

Eestis tegutsevad väikesed talumeiereid näitavad oma toodangut ühiselt 12.–14. maini Luige maaelu näituslaadal. Kolmel päeval saavad laada külastajad maitsta konkursi „Luige lemmik 2017“ käsitöönduslikult valmistatud juuste ja anda hääle oma lemmikule. Võitja kuulutatakse välja pühapäeval kell 12.00 Talumeiereide Liidu telgi juures.

Talumeiereide liidu pikaajalise eestvedaja Tiit Niilo sõnul on talumeiereid hakanud järjest enam panustama just juustude valmistamisse. „Oleme aastate jooksul ühiste koolituste ja õppereiside raames kogunud ideid ja teadmisi, nüüd hakkavad need ka toodetesse vormuma. Luige laada külalistel on esmakordselt võimalus võrrelda nii paljude talumeiereide toodangut ühel laual ja anda oma hinnang meie juustumeistrite oskustele,“ rääkis Tiit Niilo.

Talumeiereide telgis on kohal Sepa Mahetalu, Hõbeda Mõis, Lõunapiim, Nopri Talumeierei, Üvasi talu, Mätiku talumeierei, Eve Demitseva, Konju talu, Luke talu, Allan Illisson, Pajumäe talu ja Nõmmiku talu.

Talumeiereide Liit on tegutsenud alates 1999. aastast ja ühendab 23 piimatootmise ja töötlemisega tegelevat talu üle Eesti. 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised