Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevastele põllumeestele loodi uus toetusfond - Veski Mati stipendium

Balti Veski AS juhatuse esimees Lauri Mõtsnik
Foto: Balti Veski AS
Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fond ja Balti Veski alustasid koostööd stipendiumite väljaandmiseks Eesti Maaülikooli edukatele üliõpilastele, mille kaudu motiveeritakse bakalaureuseõppe esimese aasta üliõpilaste edasijõudmist ning valitud eriala süvitsi tundmaõppimist. Stipendiumi suurus on 6000 eurot ühele tudengile 2 aasta jooksul.

Balti Veski tegevjuht Lauri Mõtsnik peab õpingute toetamist eriti oluliseks mitte ainult tudengitele, vaid ka teraviljakasvatajatele ja tootjatele. „Balti Veski üks olulisi eesmärke on suurendada oma tegevust kvaliteetse kohaliku teravilja kasvatamise ja töötlemise valdkonnas. Lisaks senisele tegevusele oleme valmis andma kohalikele teraviljakasvatajatele uusi võimalusi oma toodangu realiseerimiseks ning väike- ja suurtootjatele õiglase hinna ja kvaliteedi suhtega toorainet. Selleks, et suudaksime pakkuda nii lõpptarbijaile kui pagaritööstustele parimat võimalikku teraviljatoodangut, olemegi loonud stipendiumi näol kasvulava uue põlvkonna teadustöö ja teraviljakasvatamise sünniks,“ kinnitab Mõtsnik.

Joosep Tootsi Fondi juhatuse liige Kairit Prits sõnas, et kuna Eesti Maaülikool kuulub just põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli hulka, siis on selle valdkonna tudengite õpingute toetamine ettevõtte poolt väga tänuväärne panus ühiskonda. „Koostöös Balti Veskiga saab üliõpilane juba varakult teada oma võimalustest praktika- ja tööturul ning õppeedukust stimuleeriv stipendium võimaldab üliõpilastel areneda, saamaks teadmisi tulevikus jõuliselt praktikas rakendada“.

Veski Mati on Balti Veski kaubamärk, mille vastloodud stipendium antakse üliõpilasele, kelle planeeritav uurimistöö aitab kaasa teravilja kvaliteedi parendamisele ning tooraine vääristamisele. Stipendiumi makstakse 250-eurose osamaksetena igakuiselt kahe aasta jooksul, et soodustada tudengite järjepidevat pühendumist juba õpingute alguses ning ergutada neid õpinguid nominaalajaga lõpetama.

Eesti teravilja turg oli Eurostati andmetel 2016. a. ligi 1,036 miljonit tonni, käibega 1,5 miljardit eurot, millest eksporditakse ligi 60%. Seega on teravilja turul väga suur mõju riigi SKP-le ning seda loetakse üheks strateegiliselt kõige tähtsamaks sektoriks põllumajanduses ja tootmises. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960