Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terve looma nimel unistades ja töötades – Dimedium 25

Terve looma nimel unistades ja töötades – Dimedium 25
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
1. juunil toimus Eesti Rahva Muuseumis Dimediumi 25. juubeligala - uhke pidu täis sooje ja südamlikke kõnesid, sõprade ja koostööpartneritega ühiselt tehtu meenutamist ja ka tulevaste tegemiste plaanimist.

Dimedium on tegutsenud praeguse nime all 1,5 aastat. Enne kahe veterinaariafirma, Dimela ja Remediumi ühinemist Dimediumiks, oldi konkurendid üle 23 aasta. Nüüd olles liitunud üheks tugevaks tegijaks turul, saadakse kasutada ära mõlema perefirma tugevamad küljed.

MINAST sai MEIE. Dimediumi juhatuse esimees Sivar Irval peab oluliseks seda, et koostöö saab toimida vaid siis, kui on ühised väärtused. „1,5 aastat on möödas meie ühinemisest ehk ettevõtlusabielust. Meil on ühised väärtused, need on vaevaliselt tulnud, aga need on tekkinud. Kõige tähtsam on see, et MINAST on saanud MEIE. Kõige selle taga on dimediumlased, keda on hetkel natuke üle 40ne – nemad on need, kes teevad meist meie, sest tehakse ju tööd südamega,“ ütles Irval.

Dimediumi nõukogu esimees Kadri Kullman on sama meelt. „See mida me täna Dimediumis teeme, seda üksi ei saa teha, see kõik on koostöö,“ täiendas ta.

Meenutati tehtut ja vaadati tulevikku. Peol vaadati mõlema firma tegemistest tehtud meeleolukat videofilmi – sealt oli näha, et 25 aasta jooksul on muutunud palju. Mis siis võiks toimuda 10ne aasta pärast ehk aastal 2027?

„10ne aastaga muutub palju. 10 aastat tagasi polnud ERMigi,“ naljatles Irval. „Tõsisemalt rääkides - kindlasti tegutseme edasi koos oma heade klientidega – see ei kao mitte kunagi, mitte kuhugi. Selline kindel tunne on selles asjas. Kuna me oleme täna siin, siis kindlasti on ka siis pidu. Aga tekib ka üks küsimus, kas kõik meie head kliendid siis ka siia ERMi ära mahuvad. Täna on siin üle 300 inimese.“

Kadri Kullman ütles, et temal on sellise asjaga nagu unistamine lihtne – võtan ja unistan ja ikka suurelt. „Mul on unistamisega lihtsam. Vaatan aegade kulgu oma laste ja lastelaste järgi. Nemad on parimad, mis on minu elus juhtunud. Rääkides Dimediumist saan unistada nii peaga kui südamega, suuremalt ja väiksemalt. Milles olen aga kindel, on see, et igal juhul töötame me selleks, et me lapsed ja lapselapsed sööksid eestimaist tervislikku toitu. Nüüd saan ma unistada ka sellest, et ka meie laste lapselapsed saaks süüa kodumaist toitu – ikka ja alati,“ unistas Kullman.

25 tiiru ümber päikese. Põllumeeste poolt oli Dimediumi kollektiivi õnnitlema tulnud Eestimaa Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo. „Mida külvad, seda lõikad. Majandus ei kasva kui kirud, kasvab vaid siis kui teed rohkem kui pead. Me teeme igal päeval tööd selleks, et kodumaine puhas toit oleks meie laual. Meil läheb hästi siis, kui tarbija me toodetut tahab. Dimediumil läheb hästi siis, kui põllumeestel läheb hästi,“ võttis edu valemi kokku Tõnissoo, kelle sõnul on edu võti koostöö ja Dimedium on põllumehele väga hea koostööpartner.

„Vaatamata sellele, et aega ei ole, on meil kõigil selles reaalsuses olemas füüsilised kehad. Kui me tähistame sünnipäevi ja juubeleid, siis vanusenumber näitab seda, mitu tiiru me oleme teinud ümber päikese. Kui üks kodumaine ettevõte on teinud 25 tiiru ümber päikese on see juba päris hea saavutus. Kahel võistleval ettevõttel üheaegselt 25 tiiru ümber päikese vastu pidada on juba sündmus. Kui nad aga peale kõiki neid aastaid teineteist leiavad ja ühinevad, et koos edasi minna - siis see on juba ime. See on suur eeskuju meile kõigile! Soovin teile igasse hetke palju tarkust ja armastust - siis tuleb ka edu.“

Terve looma nimel unistades ja töötades – Dimedium 25
Foto: Dimedium AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960