Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamm: Enamik liikmesriikidest soovis mahemääruse aruteludega edasi minna

Tamm: Enamik liikmesriikidest soovis mahemääruse aruteludega edasi minna
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaeluminister Tarmo Tamm osales 12. juunil Luxembourgis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil, mis toimus viimast korda Malta juhtimisel. Eesti EL Nõukogu eesistumise esimene põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu toimub 17. ? 18. juulil.

Ministrite nõukogus olid päevakavas Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus mahepõllumajandusliku tootmise ning mahepõllumajanduslike toodete märgistamise kohta,

2. juulil Roomas toimuv Aafrika ja Euroopa Liidu ministrite konverents pealkirjaga „Muudame jätkusuutliku põllumajanduse Aafrika noorte tulevikuks“ ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus veterinaarravimite kohta, lisaks tutvustati olukorda põllumajandustoodete turul.

Maaeluminister Tarmo Tamm andis istungil ka lühiülevaate Eesti peamistest eesmärkidest eesistujana põllumajandus- ja kalandusnõukogu raames ja tänas Maltat eesistujana tehtud töö eest.

„Enamik liikmesriikidest soovis mahemääruse aruteludega edasi minna,“ ütles minister Tamm. Mahesektor on Euroopa Liidu kasvav sektor ja mahemääruse arutelud on kestnud alates 2014. aastast. Siiani on nii liikmesriikide kui Euroopa Komisjoni ning Euroopa Parlamendi seisukohtade vahel märkimisväärsed erinevused. „Praegune eesistuja Malta on määruse osas kokkuleppele jõudmise nimel teinud paljud tööd ning eesmärk on veel enne Eesti eesistumise algust siiski lahenduseni jõuda ja edukas lõpuspurt teha,“ lisas Tarmo Tamm.

Samuti toimusid kahepoolsed kohtumised, kus maaeluminister Tarmo Tammel oli võimalus mõtteid vahetada Tšehhi põllumajandusministri Marian Jurečkaga tarneahela, ühise põllumajanduspoliitika tuleviku ja toiduainete topeltstandardite teemal ning Poola põllumajandusministri Krzysztof Jurgieliga väärtusliku põllumaa jätkusuutlikkuse, sigade Aafrika katku ja tarneahela teemal. Lisaks kohtus Tarmo Tamm Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku Phil Hoganiga, kellega arutleti eelseisva Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise teemadel.

Maaeluministrit saatsid nõukogul toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960