Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lahkus Agribalt ASi juht Artur Gavronski

Lahkus Agribalt ASi juht Artur Gavronski
Foto: Agribalt AS
Eesti põllumajandustootjad teatavad sügava kurbusega, et 4. juulil lahkus meie hulgast Agribalt ASi juht Artur Gavronski (08.08.1958-04.07.2017).

Artur Gavronski oli mees, kes mõtles ajast ette. Põllumeeste nimel meenutas Gavronskit Voore Farmi juht Indrek Klammer. „Artur Gavronski oli mees, kes oli avatud kõigele uuele ja huvitavale. Meie tutvus algas 1996. aastal, kui Gavronski tegeles John Deere põllumajandustehnika müügiga. Hiljem lisandus tal kuivatite müügiäri ja siis piimafarmi seadmed. Kõike, mida ta tegi, tegi kirega! Meenuvad huvitavad reisid USAsse, Saksamaale, Iisraeli. Alati mindi vaatama midagi täiesti uut ja õpiti palju. Vahel tundusid Gavronski ideed isegi utoopilised, meie oludesse mittesobivad või ei olnud meie tootjail endil isu muutuda. Kõikide uute ideede, võimaluste ja tipptehnoloogiate tutvustamise taga oli Artur Gavronskil tegelikult soov, et kaoks piimanduses raiskav tootmisviis. Kõige aluseks pidi olema efektiivsus ja tark majandamine,“ meenutas tegusat meest Klammer ja täiendas, et Artur Gavronski oli mees, kellega sai pidada pikki ja sisukaid vestlusi.

Agribalt ASi müügijuht Orvet Holsti sõnul on temal 15-aastase koostöötamisperioodi jooksul Arturiga Gavronskiga ette tulnud palju põnevaid ja meeldejäävaid hetki. „Jään teda mäletama kui läbinisti positiivset, energilist ja rõõmsameelset inimest. Ta innustus kiiresti uuenduslikest ideedest ja mõtetest, mis tema enda jaoks küll vahel kiiresti ammendusid, samas aga andsid edasiviiva impulsi teda ümbritsevatele kolleegidele edasiminekuks. Ta oli alati äärmiselt meeldiv vestluskaaslane ja mõttevahetused temaga võisid venida märkamatult pikaks - uuendusmeelsus ja edasiviiv mõtteviis olid alati läbivad. Kirgliku reisimehena oli ta ka ülimalt hea reisikaaslane, oleme temaga koos läbinud erinevaid kaugeid maid ja kogunud palju kirkaid kogemusi,“ ütles Holst.

Mälestame leinas unustamatut kolleegi ja avaldame kaastunnet omastele.

Eesti põllumajandustootjad

Kolleegid Agribalt ASistEesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960