Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolipiimatoetuse ning koolipuuvilja- ja köögiviljatoetuse asemele tuleb koolikava meetme toetus

Koolipiimatoetuse ning koolipuuvilja- ja köögiviljatoetuse asemele tuleb koolikava meetme toetus
Foto: Postimees/Scanpix
Alates 1. augustist 2017 avaneb uus meede – koolikava toetus - , mille moodustavad varasemad kolm meedet kokku - koolipiimatoetus, koolipuuvilja- ja köögiviljatoetus ning kaasnevad haridusmeetmed ehk seotud tegevused.

Seoses sellega tuleb taotleda programmis osalemiseks uuesti heakskiit. Seda saab teha alates 1. augustist 2017.

Suuremad muudatused võrreldes praeguste meetmetega on uues koolikava meetmes järgmised:). Heakskiitu saab taotleda korraga kõikidesse nn alammeetmetesse (piima ja piimatoote pakkumine, puu- ja köögivilja pakkumine ning kaasnevad haridusmeetmed) või igaühesse eraldi.

• Heakskiitu ja toetust saab taotleda ainult läbi uue PRIA e-teeninduskeskkonna (e-PRIA

• Kui olete praegu mõnes meetmes osalemiseks (koolipiimatoetus, koolipuuvilja- ja köögiviljatoetus või seotud tegevused) heakskiidetud, siis taotledes koolikava meetmes osalemises heakskiitu ajavahemikul 01.08-30.09, hakkab heakskiit kehtima tagantjärgi alates 01.08.2017. Üleminekuperiood ei puuduta uusi taotlejaid, nende jaoks hakkab heakskiit kehtima selle kinnitamisele järgnevast tööpäevast.• Alates 1.oktoobrist 2017 tunnistatakse kõik praegu olemasolevad heakskiidud kehtetuks ja kui Te ei ole uut koolikava toetuses osalemiseks heakskiitu taotlenud perioodil 1. augustist kuni 30.septembrini, siis loeb PRIA, et Te ei soovi koolikava toetust edaspidi taotleda.• Kes taotlevad heakskiitu pärast 30. septembrit 2017, nende puhul hakkab heakskiit kehtima selle kinnitamisele järgnevast tööpäevast.• Kaasnevate haridusmeetmete toetust saab edaspidi koolikava toetusmeetme raames taotleda tegevuste elluviimiseks, mis on seotud kas puu- ja köögivilja või piima ja piimatoote pakkumisega või mõlemaga. Sihtgrupiks on koolieelsete lasteasutuste lapsed ja haridusasutuste 1.-5. klassi õpilased.• Piima ja piimatoote ning puu- ja köögivilja pakkumise toetuse sihtgrupid jäävad samaks. Puu- ja köögivilja pakkumise sihtgrupiks on koolieelsete lasteasutuste lapsed ja haridusasutuse 1.-5. klassi õpilased. Piima ja piimatoote pakkumise toetuse sihtgrupiks on koolieelsete lasteasutuste lapsed, haridusasutuse 1.-12. klassi õpilased ja kutsekeskharidust omandavad õpilased, kes õpivad kutseõppeasutuses või rakenduskõrgkoolis.• Toetusmäärad viiakse samadele alustele ehk piima ja piimatoote pakkumise toetuses kehtestatakse senise tootekoguse-põhise toetusemäära asemel rahaline toetusmäär õpilase kohta õppepäevas. Konkreetsed toetusmäärad teatame enne uue õppeaasta algust PRIA kodulehel.• Septembrikuu jooksul toimuvad uuele taotlemise süsteemile üleminemise koolitused kas õppepäevade või videokoolituse näol. PRIA kodulehele lisatakse juhend uues e-PRIAs koolikavade heakskiidu ja toetuse taotlemiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960