Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KEENAN`i söödamikser hakkab söötma loomi ühes Eesti suurimas piimafarmis

KEENAN`i söödamikser hakkab söötma ühes Eesti suurimas piimafarmis loomi
Foto: Alltech Eesti OÜ /Jatiina OÜ
Käesoleva aasta 6. juulil käivitati Eesti suurimas piimafarmis Mangeni PM OÜ, KEENAN söödamikserite suurim ja võimsaim mudel KEENAN MECHFIBRE400. 28 m3-st mikserit vedanud 190 hj-line traktor tuli nii segamise- kui ka laotamisega probleemideta toime.

OÜ Jatiina spetsialistid teostasid söödamikserile müügieelse kontrolli, lõppseadistus toimus aga juba kliendi juures, kus mikser ühendati traktoriga ning söötmistarkvara InTouch internetiga. Kohapeal toimus kasutuskoolitus nii masinameestele kui ka farmispetsialistidele. Selgeks tehti mikseri ehitus, söödaratsioonidega toimetamine ning hooldamise nipid.

KEENAN MechFiber400 söödamikserit oli väga lihtne kasutusele võtta
Foto: Alltech Eesti OÜ /Jatiina OÜ

Oilseeds Jatiina on Deutz-Fahr traktorite ning Amazone ja Krone põllutööriistade ainuesindaja Eestis. 11 tegutsemisaastaga on ettevõte tõusnud juhtivaks põllumajandusseadmete müüjaks Eestis ning saavutanud turuliidri positsiooni haakeriistade sektoris. Lisaks tehnikale pakub Jatiina ka kõiki vajalikke tarvikuid, varuosasid, õlisid ning müügijärgset konsultatsiooni ja hooldusteenust. Ettevõte on rajatud 100% Eesti kapitalile ja kuulub Oilseeds gruppi. Lisainfo: www.oilseeds.ee1978. aastal asutatud Keenan on pikaajaline farmilahenduste pakkuja. Ettevõte keskendub söötmise alastele tehnoloogiatele. Peaaegu nelja kümnendi pikkuse tegevuse käigus on Keenan teeninud eriti hea maine kvaliteetsete söödamikserite tootjana. Keenan´i andmebaasis on 25 erinevast riigist enam kui miljonilt piimaveiselt pärinevad söötmis- ja tootmisandmed ja nende analüüsid, mis kokku loob ühe maailma suurimatest piimakarja söötmisalastest infobaasidest. Keenan ja Alltech ühinesid 2016. aasta aprillis. Lisainfo: www.keenansystems.com1980. aastal Iiri ettevõtja ja teadlase dr Pearse Lyonsi poolt asutatud Alltech edendab söötmise ja teadusliku innovatsiooni abil põllumajandusloomade tervist ja tootlikkust. Tänaseks on Alltech´ist kujunenud juhtiv loomatervishoiualane ettevõte, sealhulgas juhtiv orgaaniliste mineraalide tootja maailmas. Alltech´il on üle maailma enam kui 100 tootmisüksust. Eesti turul on Alltech olnud tänaseks juba 13 aastat olles selle ajaga kasvanud oluliseks partneriks Eesti põllumajandussektoris nii sööda tootmise, söötmise ja farmi majandamise valdkonnas. Lisainfo: www.alltech.com

“KEENAN MechFiber400 söödamikserit oli väga lihtne kasutusele võtta ja rõõm lihtsast hooldusest peegeldus vastu traktoristi näost,” rääkis masina seadistamise lõppedes OÜ Jatiina spetsialist Ergo Viil.

Söödamikseri kasutamise mugavust välja tuues lisas ta, et omaniku soovide kohaselt paigaldati ka laaduri kabiini dubleeritud juhtpult, mis on suur samm täpsema, mugavama, lihtsama ja stressivaba töö suunas. “Kokkuvõtvalt – mikseriga ülimat rahulolu väljendasid nii töölised kui ka loomad,”

KEENAN`i söödamikseri tööd juhib KEENAN`i ja Alltech`i söötmishaldustarkvara InTouch, mis võimaldab distantsilt juhtida mikseri igapäevast tööd ja vajadusel ratsioonis operatiivselt muudatusi teha ning kontrollida ratsiooni tõhusust ja piimatootmise tulemuslikkust.

KEENAN`i söödamikserite ainulaadne toimemehhanism tagab lehmadele sobivaima söödasegu, mis on põhjalikult läbisegatud, ühtlane ja milles on säilinud oluline kiuline struktuur.

Söödamikseri kahekambriline ehitus, koosneb segamiskambrist ja eraldiseisvast väljalaskekambrist. Kahekambriline ehitus, 6-labaline haspel ja patenteeritud vastulõiketerade süsteem võimaldab toota söödasegu ainulaadset "lahtist", kohevat söödasegu - MechFibre.Nii teaduslikes kui ka söötmiskatsetes on tõestatud MechFiber kiu fraktsiooni säilivus söödasegus. See tagab hea vatsatöö ja kõrge söödaväärinduse nii piimaks kui ka juurdekasvuks.

Mikseriga ülimat rahulolu väljendasid nii töölised kui ka loomad
Foto: Alltech Eesti OÜ /Jatiina OÜ

Lisainfo:

OÜ JatiinaErgo [email protected] 512 0122Alltech Eesti OÜPilleriin [email protected] 505 2846

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960