Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere kaebas saneerimiskava kinnitamata jätmise edasi

Tere kaebas saneerimiskava kinnitamata jätmise edasi
Foto: Äripäev AS
AS Tere esitab neljapäeval vaidlustuse Harju maakohtu otsusele jätta kinnitamata ettevõtte saneerimiskava; ettevõtte prioriteet on praegune kava kinnitada, vahendab ERR uudisteportaal.

"Oleme nõustajatega konsulteerinud ning esitame vaidlustuse juba täna, 3. augustil," ütles AS-i Tere nõukogu esimees Katre Kõvask BNS-ile.

"Igal juhul läheme selle peale, et me praeguse saneerimiskava saaksime kinnitatud," ütles Kõvask. "Uus saneerimiskava tähendaks järjekordset ajakulu, meie huvi on võimalikult kiiresti need võlad ära maksta. Rohkem venitada ei tahaks, kui vähegi võimalik," ütles Kõvask.

"Seljatagune on väga olulisel määral rohkem kindel kui kunagi varem ja mina ütleks, et see on kõige kiirem lahendus kõigile võlausaldajatele, eelkõige põllumeestele."

"Tere praegune käekäik on piisavalt hea, et saaks hakata saneerimiskavas olevaid nõudeid täitma. Sellele omakorda suurema kindlustunde annab see, et Maag Grupp ostis ära pankade nõuded ja nüüd on antud ka koondumisluba Maagile ja Terele," ütles Kõvask.

Ta lisas, et saneerimiskava kinnitamata jätmise puhul jääks ajaliselt liiga pikk lõtk sisse, mis tähendaks seda, et ettevõte läheks pankrotti.

Tere saneerimismenetlus algatati Harju Maakohtu määrusega 18. veebruaril 2016. Sama aasta 18. aprillil esitas Tere kohtule avalduse võlausaldajate poolt vastuvõtmata saneerimiskava kinnitamiseks.

Kevadel valmistas Maag Grupp kohtule ette oma tahteavaldusest loobumise, mille alusel loeti endiste suurimate võlausaldajate, Nordea ja DNB panga vastuhääled saneerimiskavale poolthäälteks. Kohtunik Hannes Olev aktsepteeris tahteavaldusest loobumise ning vabastas 9. juunil senised saneerimisnõustajad nende enda avalduse alusel. Kohtunik määras uueks nõustajaks Aavo Koppeli.

Maag Grupist sai Tere suurim võlausaldaja pärast seda, kui ettevõte ostis Nordea ja DNB Pangalt AS-i Tere ja Terega seotud äriühingute laenunõuded. Ettevõtte suuremad võlausaldajad põllumajanduses on Vändra OÜ, Epiko TÜ, Kõpu PM OÜ ja Kuivajõe Farmer OÜ.

Allikas: ERR uudisteportaal

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960