Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidukuu üritused kulmineeruvad nädalavahetustel

Toidukuu üritused kulmineeruvad nädalavahetustel
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eelmisel pühapäeval avatud Eesti toidu kuu pakub sellesse nädalavahetusse hulga põnevaid ettevõtmisi, mis pakuvad kaasalöömislusti, maitseelamusi ja uusi teadmisi.

Maaeluministeeriumi korraldatav, järjelt kolmas Eesti toidu kuu keskendub tänavu seoses laste ja noorte kultuuriaastaga nooremale põlvkonnale.

„Kutsun teid üles sügisel avastama Eesti põldude metsade ja rabade ilu. Külastage mõnda talu, minge lastega koos metsa seenele ja marjule, valmistage koos lastega head Eesti toitu,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluminister Tarmo Tamm toonitas, et lapsepõlvest pärime hoiakud kogu eluks ning seetõttu on oluline, et laste armastus hea kodumaise toidu vastu saaks alguse lapsepõlvest.

Eesti toidu kuu eeloleva nädalavahetuse üritused:

8. septembril toimub Tartus Lõuna-Eesti toidukonverents.8.–9. septembril on Karksi-Nuia X Meefestival.Pühapäevani jätkub Saaremaa Toidufestival.9. septembril Tallinnas NOP poe ja kohviku Gurmeeturg.9. septembril Türi Sügislaat.10. septembril on Tartus Põllumajandusmuuseumis Vanavanemate päev.10. septembril on Rogosi Sügislaat.

Tartus Eesti Põllumajandusmuuseumis on Eesti toidu programmid ja kokakool.

Lähemalt saab Eesti toidu kuust lugeda ning valida endale osalemiseks meelepärane üritus aadressil www.eestitoit.ee.

MIS ON MIS

Septembris Maaeluministeeriumi eestvõttel kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Oktoobri alguseni kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat Eesti maapiirkondade restorani.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Loe lisaks: Eesti toidu kuu algas suure peoga

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960