Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agritechnica 2017: Claas saab sel aastal ühe kuld- ja neli hõbemedalit

CLAAS CEMOS AUTO THRESHING automaatne viljapeksusüsteem
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Agritechnica 2017 messi raames on Saksamaa Põllumajandusühing (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, DLG) kuulutanud taas välja kandidaatide esitamise vooru innovatsiooniauhinnale. Konkursi eesmärk on tõmmata tähelepanu murrangulistele uuendustele põllumajandustehnoloogia valdkonnas. CLAAS saab sel aastal ühe kuld- ja neli hõbemedalit.

Kuldmedali saab CEMOS AUTO THRESHING – automaatne viljapeksu juhtmoodul CLAAS tava- ja hübriidkombainidele

CEMOS AUTO THRESHING on moodul, mis aitab kombaini viljakoristusprotsessi automatiseerida. See uus abisüsteem tagab täisautomaatse nõgusa peksupinna lõtku ja peksutrumli kiiruse reguleerimise tangentsiaalsetes viljapeksuseadmetes, kohanedes dünaamiliselt valitsevate töötingimustega. Sellisel viisil optimeeritakse viljapeksuprotsess seadmes pidevalt ja automaatselt maksimaalse tehnilise võimekuseni. Puudub vajadus aeganõudva seadistuse järele. Samas aga on kombainijuhil võimalik soovi korral igal ajal sekkuda. CEMOS AUTOMATIC tooteperekonnas kuulub CEMOS AUTO THRESHING samasse võrku kõikide teiste kombaini abisüsteemidega, eelkõige automaatse sõidukiiruse juhtimissüsteemiga CRUISE PILOT. Abisüsteemide koostoimet jälgib ja juhib keskmoodul. Võttes algpunktiks vastava põllukultuuri põhiseaded, suudab AUTO THRESHING seetõttu alati leida viljapeksuseadme jaoks optimaalse seadistuse, mis võimaldab peksta vilja nii õrnalt kui võimalik ja nii tugevalt kui vajalik. Seejuures võetakse arvesse jääkterade eraldust, puhastamist ja sõidukiirust. Selline süsteem on täiendava kasutegurina lihtsustanud nimetatud automaatsete alamsüsteemide tööd.

CLAAS on saanud hõbemedali järgmiste innovatsioonide eest:

AXION 900 TERRA TRAC – esimene poolroomiktraktor, millel on kogu masina täisvedrustus;CEMOS süsteem traktoritele: juhi abisüsteem traktori ja masina seadete optimeerimiseks;CULTI CAM stereoskoopiline reakaamera mehaaniliseks kultiveerimiseks;Suurte sõidukite hoiatussüsteem hoiatab autojuhte põllumajandusmasinate eest teeliikluses.

Vaata täpsemalt Konekesko Eesti kodulehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960