Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidu kuu kutsub laatadele, näitustele ja kohvikutesse

16. septembril on Sibulatee puhvetite päev
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eeloleval nädalalõpul toimub Eesti toidu kuu egiidi all kaheksa põnevat üritust üle Eesti: laadad, seenenäitused, Eesti toitu tutvustavad üritused jms, mis pakuvad palju kodumaiste maitsete avastamisrõõmu.

„Toidukuu on täie hooga käimas, võtke osa vahvatest üritustest. Usun, et avastate enda jaoks mõne uue ja põneva kodumaise toidu või maitsekoosluse. Laske toidukuul end üllatada,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Eesti toidu kuu pakub perekeskseid ettevõtmisi, kus vanemad saavad lastega koos avastada kodumaist toitu ning saada ideid koos köögis midagi maitsvat ja meie rahvale omast valmistada,“ lisas Tamm.

Eesti toidu kuu eeloleva nädalavahetuse üritused:

• 14.–17. septembrini on Hiiumaa toidu ja kunsti nädal.• 15.–16. septembril on Saarde Seenefestival Tihemetsa spordihoones.• 15.–16. septembril toimuvad Rõhu katsejaamas ja Haage Agro põldudel Eesti Künnimeistrivõistlused.• 15.–24 septembrini on Eesti Loodusmuuseumis sügisene seenenäitus.• 16. septembril on Paunvere laat.• 16. septembril on Sibulatee puhvetite päev.• 16. septembril on Koigi mõisa IV moosilaat.• 17. septembril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis Rocca al Mares Eesti leiva päev ja sügislaat.

Tartus Eesti Põllumajandusmuuseumis on Eesti toidu programmid ja kokakool.

Lähemalt saab Eesti toidu kuust lugeda ning valida endale osalemiseks meelepärane üritus aadressil www.eestitoit.ee.

Septembris Maaeluministeeriumi eestvõttel kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Oktoobri alguseni kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat Eesti maapiirkondade restorani.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960