Mahepõllu­majanduse registri pidamise põhimäärus muutub

Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus mu
Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus muutub

Vabariigi Valitsus võttis eile vastu otsuse muuta mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärust. Määruse muutmise peamine eesmärk on seda ajakohastada ning viia see vastavusse kehtiva mahepõllumajanduse seadusega.

Määruse "Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus" muudatusega tagatakse registriandmete uuendamine ja terviklus ning viiakse määrus vastavusse kehtiva mahepõllumajanduse seadusega.

Määruse jõustumise järel väheneb põllumajandusameti ning veterinaar- ja toiduameti ametnike dokumentide menetlemisele kuluv aeg, sest ettevõtte kohta registrisse kantud andmed saab kehtetuks tunnistada ja arhiveerida ka otsuse kehtivusaja lõppemisel ilma ettevõtte tunnustamise otsuse kehtetuks tunnistamiseta.

Registri eesmärk on pidada avalikku arvestust mahepõllumajanduse valdkonnas tegutsevate ettevõtjate ja ettevõtete üle, mis võimaldab ühtlasi tõhusamat järelevalvet. Registriandmete esitajateks on põllumajandusamet, veterinaar- ja toiduamet ning tarbijakaitseamet.

Eelnõu link on leitav SIIT.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Vaklak otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

06. mai 2018

BASF otsib agronoomi

BASF UAB

26. aprill 2018

Kõo Agro otsib TERAVILJA OSTU- JA MÜÜGIJUHTI

KÕO AGRO OÜ

25. aprill 2018

Uudised