29. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduainetööstuste ekskursioonidele on registreerunud 726 huvilist

Toiduainetööstuste ekskursioonidele on registreerunud 726 huvilist
Foto: Põltsamaa Felix
Nädalaga on 9.–13. oktoobrini avatud toiduainetööstuste nädala raames toimuvatele ettevõtete külastustele registreerunud 726 inimest.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel rohkem kui 4100 inimesele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Enim külastajaid suudavad päevas vastu võta Tartumaal Nõo vallas tegutsev Breti Luke Farmimeierei (kuni 200 külastajat) ja Pärnumaal Audru vallas asuv Tamme aiandustalu (kuni 165 külastajat).

„Avatud toiduainetööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse minna vaatama, kuidas kodukandi või kaugemates toiduainetööstuse ettevõtetes valmivad omamaised tooted,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Olen viimase aasta jooksul külastanud mitmeid kodumaiseid toidutootjaid, need käigud on alati huvitavad ja harivad ning kodumaine toit on kvaliteetne ja puhas. Kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus ja toidutootjad teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,“ lisas minister.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakub avatud toiduainetööstuste nädal suurepärase võimaluse tutvuda nende inimestega, tänu kelle tööle ja panusele saab kaetud meie igapäevane toidulaud. „Tööstuseid külastades võib igaüks veenduda, et kodumaine toidutootmine on kõrgetasemeline ning tooted kvaliteetsed,“ lisas Potisepp.

„Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustada ka paljud põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadused. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taaskord hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,“ tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9. –13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee, täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017 ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960