Maaeluminister avab täna avatud toiduainetööstuste nädala

Maaeluminister avab täna avatud toiduainetööstuste
Maaeluminister avab täna avatud toiduainetööstuste nädala

Maaeluminister Tarmo Tamm avab täna keskpäeval kommivabrikus Kalev avatud tööstuste nädala.

Avamisel saavad sõna maaeluminister Tarmo Tamm, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, EPKK juhatuse liige Tiina Saron, ASi Kalev turundusdirektor Anne Tääkre, ja teised toiduainetööstuse esindajad.

9.-13. oktoobrini pakuvad 26 toiduainetööstust üle Eesti nädala vältel huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Seniste registreerumiste põhjal on populaarsemad tööstused Kalevi kommivabrik ja jäätisetootja Balbiino. Täitunud on 30 ekskursioonigruppi, kuid veel on hulgaliselt võimalusi liituda ekskursioonidega mitmetesse teistesse ettevõtetesse.

„Olen ministrina külastanud mitmeid kodumaiseid toidutootjaid. Need käigud on olnud huvitavad ja harivad ning andnud kinnitust, et Eesti toit on kvaliteetne ja puhas. On hea, et inimesed saavad oma silmaga veenduda, et kohalik toidutootmine on väga suur väärtus ja ettevõtted teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,“ ärgitas minister kasutama võimalust tööstustesse huvikäigule minna.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul valmistab suurt heameelt, et käesoleval aastal on tööstuste nädalaga tulnud kaasa nii palju toidutootjaid, tervelt kolmandiku võrra rohkem kui mullu. „Samamoodi on rõõm tõdeda, et ka rahva huvi on olnud suur. See näitab, et inimesed hoolivad kodumaisest toidust ja tunnevad siiralt huvi selle valmistamise vastu,“ sõnas Potisepp.

„Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustada ka paljud väiksemad põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadusi. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taas hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,“ tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.
Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9. –13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee , täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017
ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub ka Eesti toidu kuu, Eesti toidutee ja aasta toidupiirkonna valimine.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Oilseeds Tehnika otsib LAOTÖÖTAJAT

Oilseeds Tehnika OÜ

28. detsember 2017

Oilseeds Tehnika otsib HOOLDETEHNIKUT

Oilseeds Tehnika OÜ

28. detsember 2017

Uudised