Fotod: Täna avati toidutööstuste nädal

Täna avati toidutööstuste nädal
Täna avati toidutööstuste nädal

Täna Kalevi kommivabrikus avalöögi saanud avatud toidutööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse ettevõtetel näidata, milliseid kvaliteetseid ning maitsvaid tooteid nad toodavad ning tarbijatele hea võimaluse vaadata, kuidas meie lemmiktooted valmivad, kes ja kuidas neid valmistavad,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm toiduainetööstuste nädalat avades.

„Uuringud kinnitavad, et valdav osa Eesti tarbijaist armastab kohalikku toitu ja eelistab kohalike ettevõtete tooteid, kuid tihedas konkurentsis tuleb selle nimel igapäevaselt tööd teha, et ka tulevikus oleks kodumaine toit Eesti inimeste jaoks esikohal ja meie kohalikel ettevõtetel tööd. Sellele aitavad kindlasti kaasa algatused nagu tänavune avatud toidutööstuste nädal,“ ütles maaeluminister.

Toiduliidu juhatajaSirje Potisepp toob välja, et Eestis on toidutööstusi, mis on enam kui saja aasta vanused ning meie toidutootmise traditsioon on väga pikaajaline. „Sellel, et saame oma toidulaua katta peaaegu täielikult vaid kodumaise toodanguga, on hindamatu väärtus,“ tuletab Potisepp meelde. „Seega, hoidkem ja hinnakem meie jaoks kohati nii igapäevast – värsket Eesti toitu.“

„On tuntud ütlus, et põllult toidulauale või põllult taldrikule. See tähendab ju seda, et meie põldudelt, metsast ja veekogudest saadud toorainest valmistatakse toidutööstuse ettevõtetes, ka väikeettevõtetes, kõike seda head ja paremat, mida meie taldrikutelt leida võib. Valik on lai, sageli ehk liigagi, kuid see ju kõik meie päris ja oma. Et selle maitsva toidupoolise valmistamine ka laiemale üldsusele välja paistaks, on ettevõtjad lahkesti nüüd nädala aja jooksul nõus oma tootmist huvilistele näitama,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron avatud toidutööstuste nädala avamisel.

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9–13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel  huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Tänase seisuga on oma soovist toiduainetööstusesse ekskursioonile minna teada andnud üle tuhande inimese, kuid kohti veel jätkub!

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee, täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017 ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Galerii

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Oilseeds Trade otsib PIIRKONDLIKKU ESINDAJAT

Oilseeds Trade AS

20. oktoober 2017

Uudised