Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 16. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatud toidutööstuste nädalal võib muuhulgas leida oma tulevase elukutse

Avatud toidutööstuste nädalal avas oma tööstuse uksed ka Ecofarm.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti toidutööstusi külastas 9.–13. oktoobrini toimunud üle-eestilisel avatud toidutööstuste nädalal 1007 inimest. Ekskursioone oma tootmisesse korraldas tänavu 26 toidutööstuse ettevõtet, kes said inimestele tutvustada nii oma tooteid kui tööprotsessi.

„Eelmise aastaga võrreldes suurem külastajate arv on suur tunnustus kõigile neile ettevõtetele, kes on külalisi võõrustanud ja neile huvitava programmi pakkunud. Samuti on see tunnustus kogu toiduainetööstusele, mis teeb oma tööd südamega ning valmistab tooteid, mis inimestele meeltmööda on,“ võttis nädala kokku maaeluminister Tarmo Tamm.

„Avatud toidutööstuste nädal on positiivne algatus, mis annab väga head võimalused toidutööstustele tutvustada näiteks kooliõpilastele neid ameteid, mida tulevikus võiks elukutsevalikul kaaluda. Toidutööstustel on ju järelkasvu spetsialistide näol väga vaja,“ rõhutas Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

„Tänan kõiki neid 26 toidutööstust, kes olid nõus avama nädalaks Eesti rahvale oma uksed,” kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „On rõõm, et suur hulk inimesi seda võimalust ka kasutas. Loodetavasti veendusid seeläbi kõik huvilised, et kodumaine toidutootmine on tõepoolest kõrgetasemeline ning meie igapäevast toidulauda katavad kvaliteetsed ja puhtad toiduained.”

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub ka Eesti toidu kuu, Eesti toidutee ja aasta toidupiirkonna valimine.?

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960