Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Danish Agro plaanib osta Rootsi konkurendi VärmLant AB

Värmlant AB pakub nii vilja kokkuostu, kui lao- ja logistikateenust.
Foto: Värmlant AB
Danish Agro soovib osta Rootsi perefirmat VärmLant AB, mis tegeleb põllumajandustootmiseks vajalike sisendite müügiga, vilja kokkuostu, lao- ja logistikateenuste pakkumise ning kinnisvara rentimisega.

Firma lõi 1943. aastal perekond Johansson, kelle käes see on nüüd majandada olnud juba kolm põlvkonda. Rootsis Säffles asuva firma käibeks oli 2016. aastal 178 miljonit taani krooni ja firmas töötab 19 töötajat.

VärmLant gruppi kuuluvad emaettevõte VärmLant Förvaltning AB ja kaks tütarettevõtet VärmLant AB ja Uddevalla Lagerhotell AB.Kui Rootsi konkurentsiamet annab omapoolse nõusoleku, siis peaks tehing jõustuma 15. märtsil 2018.Danish Agro tegevjuht Henning Haahr on veendunud, et sõlmitud ühinemislepe on kõigile osapooltele parim lahendus. „VärmLant on hästitoimiv põllumajandusettevõte, mis on aastaid teinud Rootsi põllumeestega tihedat koostööd. Usume, et see omandamine annab suuri võimalusi seniste suhete tugevdamiseks ja meie sealse tütarfirma Swedish Agro toodete ja teenuste turu laiendamiseks,“ ütles Haahr.Sellega on nõus ka Swedish Agro tegevdirektor Björn Skogsberg, kes rõhutas, et VärmLant’i omandamine on osa eelnevalt kindlaksmääratud strateegiast. „Swedish Agro strateegia on tugevdada oma geograafilist kohalolu piirkonnas, kus me enne pole esindatud olnud. Omandamine annab meile juurde kolm olulist filiaali, mis võimaldab meil luua veelgi rohkem väärtust Rootsi põllumajandustootjatele,“ sõnas Skogsberg.VärmLant AB senine tegevdirektor Niclas Johansson on tehinguga väga rahul. Tema jätkab liitumise korral Swedish Agro piirkondliku juhina. „Meie jaoks oli oluline leida lahendus, mis oleks kasulik piirkondlikule põllumajandusele, kaitstes samal ajal meie töötajate töökohti.“Müük sõltub Rootsi konkurentsiasutuste heakskiidust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960