Stora Enso loovutab puitmaterjalide hulgimüügi­ettevõtte Puumerkki

Stora Enso loovutab puitmaterjalide hulgimüügiette
Stora Enso loovutab puitmaterjalide hulgimüügiettevõtte Puumerkki

Stora Enso loovutas 100% aktsiatest Soome ettevõttes Puumerkki Oy ja Eesti ettevõttes Puumerkki AS globaalse investeerimisettevõtte Mimir Invest AB kasuks. Puumerkki tegeleb puitmaterjalide hulgimüügiga ja kuulus varem 100% ettevõttele Stora Enso.

Loovutamine aitab Stora Enso puittoodete osakonnal keskenduda kasvustrateegiale ning tugevdada tippklassi toodete ja teenuste valikut. Puumerkki hulgimüügiäri ei ole osa Stora Enso põhitegevusest. Uuel omanikul on paremad võimalused pöörata ettevõttele Puumerkki tähelepanu, mida see väärib, ja tagada selle jätkuv areng. Puumerkki jääb Stora Enso taastuvate ehitusmaterjalide põhikliendiks ka tulevikus.

Puumerkki läbimüük oli 2016. aastal ligikaudu 160 miljonit eurot ja selles töötab ligikaudu 170 inimest. Tehing sõlmiti kohe ja sellel puudub oluline mõju Stora Enso intressi- ja maksueelsele äritulule (EBIT) ning netovõlale. Stora Enso arvestab tegevusliku EBITi kahjumiks võrreldavust mõjutava kirjena (IAC) raamatupidamises 2017. aasta neljandas kvartalis 8 miljonit eurot.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised