Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agritechnica medalisadu tõi John Deere'le 3 medalit

AutoTrac Implement Guidance kasutab kultivaatorile paigaldatud kaamerat
Foto: Agritechnica 2017 press
Järgmisel nädalal toimub Hannoveris taas maailma suurim põllumajandusmess AGRITECHNICA. Nagu ikka otsime meie välja need parimad palad, mida tasuks kindlasti uudistama minna. Tänane valik on John Deerelt.

Agritechnica näitusel jagatakse kuldseid ja hõbedasi innovatsioonimedaleid. John Deere sai sel korral 1 kuldse ja 2 hõbemedalit.. Seade on ette nähtud purustama põllukultuuri kõrretüügastikku vahetult peale liikurhekseldi heedrit, hävitades kahjurite talvitumiskohad ja vähendades taimehaigusest tingitud seente tekke riski mullas. Seetõttu pole lisamultšimine enam vajalik.

Kuldmedal saadi Kemperi uue StalkBusteri eest

StalkBuster on integreeritud Kemperi maisiheedri raami. Spetsiaalne purusti purustab iga kõrretüüka juba enne, kui hekseldi või traktor jõuavad need alla vajutada. Tulemusena pekstakse taimevarred lisaks mahalõikamisele väikesteks tükkideks.StalkBusteri madalalt lõikamine ja taimevarte täielik hävitamine likvideerib kahjurite elupaiga kõrre sisemuses ning seega vähendab taimehaigusest tingitud seente tekkimise riski. Lisaks ei takista suuremahulised saagikoristuse jäägid edasisi mullaharimistöid.

Lisaks saadi kaks hõbemedalit:

1. John Deere uus EZ Ballast Wheel System pakub traktorite jaoks mitmekülgset ballastimislahendust blokeerimata eesmist ja tagumist haakeseadet. Süsteemi paindlik raskuste jaotamine on mõeldud tagama suurema veojõu ja väiksema põllupinnase tallamise.Igale esirattale saab paigaldada ühe 250 kg lisaraskuse, tagaratastele aga kaks 250 kg lisaraskust. Juhil on võimalik hõlpsalt reguleerida kogumassi ja massi jaotumist olenevalt ette ja taha paigaldatud haakeseadmete kombinatsioonist, muutmata tõstevõimet ees või taga. Seda toetab traktori juhtpuldi CommandCenter ekraanil töötav süsteem John Deere Ballast Assist.2. John Deere uus traktorile sisseehitatud juhtsüsteem AutoTrac Implement Guidance roolib nii traktorit kui ka reasharimiskultivaatorit, kasutades kiire ja suure tootlikkusega umbrohutõrje saavutamiseks samal ajal kaamerat ja GPS-i.Optimaalse mehaanilise umbrohutõrje aeg on väga piiratud. Seetõttu on John Deere ja tema tütarettevõte Monosem välja töötanud aktiivse sisseehitatud tööseadme juhtsüsteemi reavahede harimiseks. Süsteem võimaldab kasutada põllukultuuri kahjustamata väga suurt töökiirust kuni 16 km/h.AutoTrac Implement Guidance kasutab kultivaatorile paigaldatud kaamerat, mis arvutab prognoositud teekonna piki taimeridu. Lisaks on kultivaatorile paigaldatud satelliidivastuvõtja John Deere StarFire. See võimaldab juhtida roolimist RTK-signaali abil, mis on kasulik juhul, kui taimeread on ebaühtlased või katkendlikud. Kogu teave kuvatakse ja seaded sisestatakse traktori juhtpuldi CommandCenter ekraanil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960