Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitarhitektuuri konverentsil on fookuses jätkusuutlik arhitektuur

Üks nominente aasta puitehitise tiitlile on Barrus ASi kontor.
Foto: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit
15.-16. novembril toimub Tallinnas 11. rahvusvaheline puitarhitektuuri ja –inseneeria konverents “Puit – homse elukeskkonna võti”, mille eesmärk on edendada puidu kui jätkusuutliku ehitusmaterjali kasutamist ehituses.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul on lähiaastate arhitektuuri peamiseks märksõnaks jätkusuutlik arhitektuur ehk läbi energiatõhususe ja keskkonnasõbralike materjalide kasutamise vähendada hoonete negatiivset mõju keskkonnale. “Puit kui keskkonnasõbralik ehitusmaterjal kogub inimeste seas aina enam populaarsust, mistõttu näeme üha enam puitu nii eramute kui ka korrushoonete ehituses. Tänu puidu esteetikale ning kergele töödeldavusele saab puitu kasutades ehitada stiilse ning vastupidava ehitise,” selgitas Välja.

Tema arvates peaksime metsarikka ja tugeva ehitussektoriga riigina enam tähelepanu pöörama sellele, kuidas integreerida puidu kasutamisel kvaliteedi, tervise, ohutuse ning säästliku kasutuse aspektid ning kuidas puit aitab kaasa kohaliku ja ülemaailmse majanduse jätkusuutlikule arengule.

Inspireerimaks ka Eestis enam hooneid puidust ehitama, astuvad konverentsil üles arhitektid ja insenerid, kes toovad puitarhitektuuri näiteid nii Põhja-Ameerikast, Austriast, Soomest, Lätist kui ka Suurbritanniast. Iseäralike teemadena käsitletakse konverentsil mitmekorruseliste puidust moodulmajade ning ristkihtpuidust korrushoonete ehitust.

Lisaks kuulutatakse konverentsil välja konkursi Aasta Puitehitis 2017 parimad puitehitised Eestis.

Lisaks peaauhinnale “Aasta Puitehitis 2017” antakse välja ka UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind, Arcwoodi aasta liimpuiduauhind ja Raitwoodi aasta fassaadiauhind.

Võistluse žüriisse kuuluvad Peeter Loo (KAMP arhitektid, Eesti Arhitektide Liidu liige), Tomomi Hayashi (HGA arhitektuuribüroo, “Aasta puitehitis 2016” eriauhinna võitja, Tallinna Tehnikakõrgkooli arhitektuuriinstituut), Karin Paulus (Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu liige), Elmar-Jaan Just (Eesti Ehitusinseneride Liidu liige, Tallinna Tehnikaülikool), Andres Madalik (Merko Ehitus Eesti AS, põhjamaade suuna juht), Henrik Välja (Puuinfo/Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit).

Konverentsi korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Ehitusinseneride Liiduga.

Konverentsil esinejate ja programmiga saab tutvuda SIIN.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960