Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konekesko Eesti pidas juubelit

Konekesko Eesti pidas juubelit
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Möödunud nädalal tähistas Konekesko Eesti AS oma 20. juubelit. Konekesko Eesti tegevjuhi Anne Oja-Aru sõnul on nende aastate jooksul üksjagu ära tehtud. „Tänu meie töötajate meeskonnale, klientidele ja koostööpartneritele tuleb meil see imeliselt välja! Aitäh kõigile usalduse eest,“ ütles Anne Oja-Aru.

Ehitus- ja metsamasinate osakonna juhataja Martin Ots rääkis, et masinad on muutunud keerukamaks ja targemaks. Kliendid on teadlikumad ning suudavad näha suuremat pilti. Nad teevad targemaid ja kaalutlevamaid otsuseid. Lisaks masina ostuhinnale väärtustavad kliendid masinate hoolduse tähtsust kogu ahelas, perioodi jooksul tehtavaid kulusid ning masina järelmüügi hinda.

Põllumajandusmasinate osakonna juhataja Tiit Kihulane meenutas 20. aasta tagust aega. „Statistikaameti info kohaselt on näiteks keskmine piimatoodang lehma kohta kasvanud viimase 20 aastaga 4210 kg-lt 8878 kg-le ja teraviljade keskmine saagikus 1627 kg-lt 4382 kiloni hektarilt 2015. aastal. Need numbrid ilmestavad väga hästi muudatusi, mis on selle 20 aasta jooksul meie poolt pakutavate masinate arengus toimunud,” selgitas Kihulane. „Selliseid tulemusi on võimalik saavutada meie klientidel tänu tehnoloogia arengule.”

Ettevõte alustas tegutsemist 1997. aasta oktoobris toonase Kesko K-Hulgimüügi allüksusena. Eesti oli Baltikumis esimene riik, kuhu Soome Kesko oma K-Maatalouse kontseptsiooniga sisenes.

2000. aasta septembris registreeriti Kesko Agro Eesti AS, mis hakkas peale masinate müügi ja hoolduse tegelema ka väetiste, seemnete, taimekaitsevahendite, laudatehnika ja farmitarvikute müügiga. Talupidajatele pakuti tootmiseks vajalikku täispaketti rehast kombainini.

Täna töötab Konekesko Eestis kokku 78 inimest: 23 Tartus, 14 Mäekülas ja 41 Jüris.

Konekesko Eesti põhitegevusala on põllumajandus-, ehitus-, hooldus- ja metsatehnika müük ning müügijärgne teenindus. Ettevõte esindab omas valdkonnas parima kvaliteediga tooteid, pakkudes neile oma müügivõrgu ja koostööpartnerite kaudu ka hooldust ning varuosi. Konekesko tegutseb Soomes, Baltimaades ja Venemaal ning kuulub Kesko kontserni.

Konekesko Eesti tänab kõiki meie kliente ja koostööpartnereid hea koostöö ja teineteisemõistmise eest. Oleme Teile siiralt tänulikud 20 aastat kestnud usalduse eest.

Konekesko Eesti AS

 

Konekesko Eesti AS pidas juubelit
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960