Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimesest veebruarist saab täiendavalt taotleda kalastuskaarte Peipsile

Esimesest veebruarist saab täiendavalt taotleda kalastuskaarte Peipsile
Foto: Aimar Rakko
Täiendavate kalastuskaartide taotluste vastuvõtt algab 1. veebruari südaööl veebikeskkonnas www.pilet.ee ja hommikul kella 9-st Keskkonnaameti kontorites.

Keskkonnaministri määrusega suurendati Peipsi ning Lämmi- ja Pihkva järve võrgulubade arvu poole võrra. Määruse muudatus jõustub 1. veebruaril 2018 ning samast kuupäevast saab ka lube taotleda. Internetis algab taotluste vastuvõtt südaöösel kell 00.00, Keskkonnaameti kontorites hommikul kell 9.

Kalastuskaarti saab taotleda märtsi- ja aprillikuuks kahte püügipiirkonda - Peipsi järvele ning Pihkva- ja Lämmijärvele. Üheks kuuks maksab luba 7 eurot. Loa võib osta üheks või mõlemaks kuuks. Muudatusega antakse kalastajale võimalus valida endale meelepärasem kalastamisperiood.

Elektrooniliselt saab luba taotleda aadressil www.pilet.ee, kuhu saab siseneda ID-kaardi, mobiili ID või internetipanga vahendusel. Maksmine toimub kohe pärast taotluse esitamist internetipanga vahendusel või krediitkaardiga.

Keskkonnaametile saab taotluse esitada ameti maakondlikes kontorites (v.a Tallinna peakontor, Palmse ja Otepää kontorid). Taotluse võib saata ka postiga või digitaalselt allkirjastatuna e-postiga, kuid sel juhul tuleb arvestada, et taotluse esitamise tähtajaks loetakse selle registreerimise kuupäev ja kellaaeg Keskkonnaameti dokumendiregistris, mis on kindlasti hilisem taotluse saatmise ajast. Taotlused rahuldatakse nende ajalise laekumise järjekorras.

„Netist ostes on suurem tõenäosus saada kalastuskaart soovitud veekogule soovitud ajaks ja koguseks. Lisaks on veebist kiirem ja mugavam taotleda kalastuskaarte ning hiljem saab veebi kaudu ka kohustuslikke püügiandmeid esitada,” soovitab Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko eelistada kaardi ostmisel veebikeskkonda pilet.ee.

Kuna igale isikule antakse samasse püügipiirkonda sama püügivahendiga püügiks vaid üks kalastuskaart, siis möödunud aasta detsembris 2018. aastaks juba loa saanud isikutele täiendavat luba ei anta. Samuti ei anta lube neile, kellel on 2017. aasta eest kalastuskaardi kohustuslik püügiaruanne esitamata. Keeld kehtib kuni aruandevõlg on likvideeritud.

Pikemalt saab lugeda kalastuskaardi taotlemise kohta Keskkonnaameti kodulehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960