Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SPECAGRA on Zetori uus ametlik esindaja Eestis

Zetori masinad möödunud suvel Agrovizija messil Leedus.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Tšehhi traktoritootja Zetor, kes on tootnud traktoreid aastast 1946, on valinud Eestis oma uueks ametlikuks esindajaks SPECAGRA. Zetori traktorid on tuntud üle maailma ja eriti populaarsed on nad Euroopas.

Siiani müüs seda marki Peetri Talutehnika ehk Maskin Grupp OÜ. SPECAGRA OÜ juhataja Arles Kangus sõnas, et tema andmetel on Peetri talutehnikal lõppenud eksklusiivne müügileping. „Seetõttu anti võimalus meile tegeleda Zetori kaubamärgi edendamise ja traktorite müügiga Eestis. See tähendab, et SPECAGRA on ainuesindaja Eestis,“ sõnas Kangus.

Zetoriga kogemus olemas. „Meie emafirma Leedus on tegelenud Zetori müügiga juba 12 aastat ja suhted tehasega on väga head ja seda põhjusel, et on tehtud väga head tööd, mis puudutab Zetori kui brändi esitlemist turule. Me tahame Eestis sama teha. Me tunneme, et Zetor ei ole Eestis tunnustatud kui rahvusvaheline kaubamärk ja seetõttu on identiteet vajunud unne. Me soovime taaselustada seda kaubamärki ja identiteeti ning tutvustada seda Eesti turule laiemalt,“ selgitas margivalikut Kangus.

2016. aastal toodeti ja müüdi Zetori traktoreid ca 3200 tükki ning enamus traktoreid eksporditi 40 eri riiki. Kui palju võiks SPECAGRA müüa Zetori masinaid Eestis, ei taha ettevõtte juht prognoosida. „Prognoosimine on alati selline libedal jääl kõndimine, seega ma hetkel sellele küsimusele ei vastaks, aga võin teile öelda, tuginedes messil Agritechnica 2017 saadud emotsioonile ja ka Leedus nähtule, et usume, et Zetor on kiiresti arenev ja kasvav kaubamärk, mis saab lähiaastatel veel laialdasema tunnustuse osaliseks kui praegu. Meil on hea meel, et oleme sellele rongile pääsenud,“ ütles Kangus.

Küsimusele, kas ka Maskin Grupp jätkab masinate müüki ja kas hoolduslepingud tulevad SPECAGRAle üle, vastas Kangus, et nemad on avatud koostööle. „Jah, Maskin Grupp tegeles Zetori müügiga eelnevalt ja usun, et nad püüavad sellega edasi tegeleda. Loodame, et nad pöörduvad meie poole koostöö tegemiseks. Mis puudutab uute ja vanade klientide teenindamist, siis meie uks on kõikidele avatud. Esialgu me tegeleme iga juhtumiga individuaalselt, kuid tähelepanuta me ei jäta kedagi,“ ütles ta.

Kangus täiendas, et nende mehaanikud on käinud juba väljaõppel Leedus ja veebruarist lähevad ka tehasesse koolitusele. „Me valmistume selleks, et osutada abi praegustele Zetori omanikele ja teeme endast kõik oleneva, et neil oleks vajadusel olemas info ja teadmine, et nad saavad abi saamiseks meie poole pöörduda. Varuosade poole pealt on meil Baltikumi suurim ladu olemas Leedus, kus kõik vajalik on ainult kulleriga tuues 1-2 tööpäeva kaugusel. Hoolduspaketid on meil olemas Eestis ja meie varuosade ladu hooaja peale ainult suureneb.“

Kangus soovitab jälgida nende firma tegemisi nii nende kodulehelt, kui Facebooki lehelt. „Lähiajal on tulemas auhinnamänge, kus kõikide osalejate vahel loositakse välja palju Zetori teenuseid ja tooteid. Maamessil oleme kindlasti väljas ka Zetori traktoritega, sh Zetor by Pinifarina uue kujundusega Major CL 80’ga. Sellest aastast tuleb Zetoritel välja ka Utilix ja Hortus traktorite seeria, mis on siis 40-60 HJ traktorid,“ rääkis Kangus lähiaja plaanidest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960