Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LATRAPS investeerib seitse miljonit eurot

Saldu terminali nurgakivi panek
Foto: LATRAPS
16. jaanuaril sai nurgakivi Latrapsi uus teraviljaterminaal Lätis, Saldus. Kompleks peab valmima uue saagikoristuse alguseks.

LATRAPS on suurim Läti teraviljakasvatajate ühistu, nende hallata on Lätis 50% turust. Tegu on meie põllumeeste ühistu KEVILI sarnase ühistuga, mis varustab oma liikmeid tootmissisenditega, tegeleb oma liikmete vilja realiseerimisega, annab liikmetele agronoomilist teavet ja vahendab liikmete rapsile saagikindlustust läbi kindlustusfirma Vereingite Hagel. LATRAPSil on oma tootmisosakond rapsiõli ja -koogi tegemiseks ning biodiislitehas, Tegeletakse ka õlle tootmisega.

LATRAPSi peadirektori Edgars Ruža sõnul on tegu Latrapsi seitsmenda viljavastuvõtupunktiga. „Areneme igal aastal edasi ja et Lätis on nõudlus teravilja ladustamis- ja kuivatamisteenusele, siis tuleb sellesse panustada. Saldus asuv kompleks peaks valmima tänavuse teravilja saagikoristuse alguseks,“ ütles Ruža.

Pärast esimese ehitusetapi lõpulejõudmist on kogu kompleksi maht 12 000 tonni ja vastuvõtuvõime 300 tonni tunnis. Praegu on kompleksis planeeritud 7-10 uut töökohta. Selle etapi maksumuseks on plaanis investeerida 2,6 miljonit eurot.

Ruža lisas, et LATRAPS kavatseb investeerida lähiajal kokku umbes 7 miljonit eurot teravilja eeltöötluse komplekside ehitamiseks Saldus ja ka Daugavpilsis.

"Praegu ehitame Saldus eeltöötlemiskompleksi ja nüüd alustame Daugavpilsis sarnase kompleksi ehitamist," ütles ta.Ta täiendas, et tööd objektidel on jagatud mitmeks arendusetapiks, kusjuures mõlemad terminalid on osaliselt planeeritud, või nende ehitamise esimesed etapid, realiseeruvad käesoleva aasta teravilja saagikoristuse alguseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960