Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas sa tead, mis muutub FIEde maksustamises? Teeme asjad selgeks.

Kas sa tead, mis muutub FIEde maksustamises? Teeme asjad selgeks.
Foto: Äripäev AS
Veel täna ja homme on võimalik registreeruda veebiseminarile „Maksumuudatused FIEdest maaettevõtjatele“ soodushinnaga. Osalejal on võimalik ka oma küsimused esitada koolitajale juba varem ja saada nii veelgi selgem pilt.

Veebiseminar toimub 29. jaanuaril 2018 ja selle viib läbi pikaajalise koolituskogemusega atesteeritud maaettevõtlus- ja finantskonsulent Aino Vooro.

Miks peaks seda veebiseminari kuulama?

Alates 1. jaanuarist 2018 muudetakse füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) ettevõtlustulu maksustamise reegleid, samas muudetakse ka sotsiaalmaksuseadust. Üks muutuse eesmärk on luua füüsilisest isikust ettevõtjale (FIE) äriühinguga sarnane maksukeskkond, mis muudab selle praegusega võrreldes soodsamaks. Muutustega antakse FIE-dele võimalus teha töötajatele kehtestatud maksusoodustusi või sotsiaalseid tagatisi.

Teenitud ettevõtlustulult peab FIE tasuma sotsiaalmaksu, mille maksmisele on kehtestatud nii alam- kui ülempiir, sotsiaalmaksu ülempiiri vähendatakse 15-kordselt töötasu alammäärade aastasummalt 10-le, antud muutusega väheneb ülempiir 33 protsenti.

FIE-le on haigestumise korral tehtud muudatusi sotsiaalmaksu miinimumkohustuse ja haigushüvitise arvestamisel. Neid ja kõiki teisi FIE-de maksustamise ja raamatupidamisega seonduvaid probleeme, mis puudutavad maaettevõtjaid käsitleme 29. jaanuaril veebiseminaril „Maksumuudatused FIEdest maaettevõtjale”.

Kuidas saab osaleda veebiseminaril?

Veebiseminar toimub 29. jaanuaril kell 14.00-16.00 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.

Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on Teil võimalik esitada ka lektorile küsimusi, mille saate kirjutada vestluse kasti.

Ka on osalejatel võimalus saata oma küsimused lektorile ette. Selleks sisesta oma küsimus SIIA.

Täpsemat infot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected] või helistades tel nr 667 0209.

Seminari programmiga saad tutvuda ja seminarile registreeruda Äripäeva e-poes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960