Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pühvel tõi Fliegl’ile kaks hõbemedalit

Pühvel tõi Fliegl’ile kaks hõbemedalit
Foto: Fliegl Agrartechnik GmbH
Euroopa suurim põllumajanduslikke haagiste tootja Fliegl Agrartechnik GmbH on esindatud kogu Euroopas, samuti väljaspool Euroopat - nii Aasias, Aafrikas kui Ameerikas.

Tugevat müügitööd tehakse ka Ida-Euroopa riikides, nende riikide tegevust koordineeritakse Ungarist. Lääne-Euroopat juhtitakse Hispaaniast. Meie põllumeestele tuntud Fliegl’i tehnika valmib Saksamaal, sealt tulevad ka kõik varuosad.

Eestis esindab seda kaubamärki Estonian Agri Company. „Meil on eksklusiivne müügileping ja see tähendab, et Estonian Agri Company on Fliegl ainuesindaja Eestis,“ ütles firma müügijuht Priit Piirsalu.

Ta rääkis, et Fliegl on Euroopa suurim ja võimsaim põllumajanduslike haagiste tootja. „Olles ülimalt innovaatilised, mõtlevad nad välja üha uusi lahendusi kuidas tööd lihtsamini ja kergema vaevaga tehtud saaks. Fliegl panustab masinate tootmisel kvaliteedile ja töökindlusele, mille tõttu ka nõudlus varuosade järele on harvaesinev nähtus. Kui mõnda varuosa peaks siiski vaja olema ja kui kohapeal ei ole, siis tänu heale koostööle tehasega ja nende kiirele reageerimisele saab kõiki vajalikke varuosi koheselt tellida ja saame need kiirelt kätte,“ selgitas Piirsalu.

Fliegl’ile on tuntust toonud tehnikamaalilmas just lükandseinaga universaalhaagis ASW ja sõnnikulaotur ADS. „Nende toodete erinevad mudelid on laialt levinud ja üks peamine põhjus selleks on see, et need on mõeldud aastaringselt kasutamiseks paljude erinevate tööde jaoks,“ rõhutas Piirsalu. „Väga hea lahendus on välja mõeldud ka rulooniveo ja platvormhaagiste puhul, millel on hüdrauliliselt ülestõstetavad küljed. Pole mingit koormarihmadega kinnitamist ega sidumisega mässamist.“

Fliegl’ile on tuntust toonud tehnikamaalilmas erinevad haagised
Foto: Fliegl Agrartechnik GmbH

Fliegl’i tootevalikus on: 

lükandsüsteemiga universaalhaagised ASW;

kallurid; 

sõnnikulaoturid, lägalaoturid ja –paakhaagised;

platvormhaagised ruloonide ja muu veoks;

metsaveohaagised;

loomaveohaagised;

frontaallaadurite lisaseadmed;

universaalhaagiste lisaseadmed.

Buffalo – uuenduslik, efektiivne ja samas lihtne Fliegl esitles messil Agritechnica 2017, Hannoveris uuenduslikku, uut ja ainulaadset täiesti uue disainiga masinat Buffalo.

„Buffalo on siis eesti keeles Pühvel. Pühvel sai erakordse tähelepanu osaliseks ja oli ülisuureks tõmbenumbriks ümbritsetuna rahvamasside poolt terve messi jooksul. Tegemist on kogurkäruga, mis erinevalt tavalisest kogurkärust omab ka ümberlaadimisseadet. Seetõttu ei pea see masin kunagi põllult lahkuma ja võib katkematult töötada, hoides kokku aega ja muutes töötegemise efektiivsemaks,“ tutvustas uut lahendust Piirsalu. „Masin oli üks kõige huvitavamaid arendusi Agritechnical, võites sellega ka kahekordse hõbemedali. Uuenduslik, väga lihtne ja efektiivne süsteem haljasmassi koristuseks. Samal ajal ise koristades saab tavahaagiseid täita ja omab ka ise piisavalt ruumi mahutades silo, kuni tavahaagised tagasi uut koormat tulevad laadima. Töö saab pidevalt jätkuda, raiskamata väärtuslikku aega ja hoides kokku raha."

Uus kogurkäru töötamas

 

Kõigile Fliegl masinatele organiseerib hoolduse Estonian Agro Company. „Meil on professionaalse teenindusega ja kiirelt ning operatiivselt tegutsevate töötajatega suur varuosade ladu Saksamaal, kus kõik vajalik on kulleriga tuues 2-3 tööpäeva kaugusel. Masinate remonti ja hooldust teostame vastavalt kliendi soovile, kas kliendi juures kohapeal või enda müügipunktis Tartus või Paides,“ lausus Piirsalu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960