Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev ja Põltsamaa Felix ühinevad

Kalevi kommid
Foto: Äripäev AS
Põhjamaade toiduainekontsern Orkla soovib ühendada kaks oma gruppi kuuluvat Eesti ettevõtet, Kalevi ja Põltsamaa Felixi, üheks juriidiliseks isikuks.

Kaubamärkide, tootmise ja juhtimise koha pealt ühinemine muudatusi  ei too ning ühiseks ärinimeks saab Orkla Eesti AS, teatas ettevõte.

Kahe tuntud ettevõtte juhtimine liideti ligi viis aastat tagasi, viimaste aastate jooksul on ühendatud enamik tugiteenuseid. Ühinemine ei puuduta Kalevi ja Felixi tootmist ega kaubamärke, tehased Jüris ja Põltsamaal jätkavad tootmist, nii nagu seni. “Tarbija jaoks ei muutu kahe ettevõtte ühinemisega midagi – Harjumaa tehases valmistatakse jätkuvalt Kalevi komme ja šokolaadi ning Jõgevamaal Põltsamaa mahlu ja hoidiseid,” selgitas Kalevit ja Põltsamaa Felixit juhtinud Kaido Kaare.

Eile sõlmiti kahe ettevõtte ühinemisleping ning AS Kalevi ärinimi muutub Orkla Eesti ASiks. Põltsamaa Felix AS liidetakse Orkla Eesti ASiga, juriidiline ühinemisprotsess jõuab lõpule Äriregistri kinnitusega, eelduslikult aprillis.

Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevus on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Põltsamaa Felix on Eesti kõige laiema toiduainete valikuga toiduainevalmistaja, tootes ja turustades ligi 350 toodet 14 kaubamärgi all. Mõlema ettevõtte põhiturgudeks on lisaks Eestile Skandinaavia ja teised Balti riigid.

Orkla on Norra toiduaine- ja esmatarbekaupade kontsern Põhjamaades ja Balti riikides, valitud turgudel Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Kontserni käive ulatus 2016. aastal 4,2 miljardi euroni, see annab tööd üle 18 000 inimesele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960