Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsä Woodi Pärnu kasevineeritehases alustasid tööd esimesed tootmistöötajad

Metsä Woodi Pärnu kasevineeritehases alustasid tööd esimesed tootmistöötajad
Foto: Metsä Wood
Metsä Woodi kasevineeritehases tehakse töö alustamiseks ettevalmistusi. Tehase taristu ja esimesed tootmisliinid on peaaegu paigas. 12. veebruaril asutakse välja õpetama esimest 16 töötajat ja 5. märtsil tulevad järgmised 12.

Värbamisega tegeleb Pärnu tehases personalijuht Merite Liidemaa-Pärn. Tehasesse võetakse tööle ligikaudu 200 inimest, sealhulgas umbes kümme administratiivtöötajat. Töölisi aitab Metsä Woodil leida Manpower ja administratiivtöötajaid Tammiste Personalibüroo. Vineeritööliste otsimisel tehakse tihedat koostööd ka Eesti Töötukassaga.

„Jaanuari algusest töötab meil juba kaks tõstukijuhti. Objektil töötavad samaaegselt nii töövõtjad kui ka seadmete tarnijad. Saabuvaid veokeid laadivad tühjaks meie tõstukijuhid ja päevas võib tulla lausa kümme veokit,“ ütleb Liidemaa-Pärn.

„Tehase administratiivkoosseis on juba üsna hästi paigas. Lisaks tehasejuhile ja personalijuhile on Pärnus asuvas ettevõttes arendusjuht, tootmisjuht, tootmise planeerija, kaks töödejuhatajat ning kontrolleri assistent. Ametisse on määratud ka kvaliteediinsener, kes alustab tööd samal ajal kui esimesed tootmistöötajad.“Töölisi õpetatakse ohutult töötama põhjaliku esmase juhendamise teel. „Teeme töötajatele üksikasjaliku esmajuhendamise, kui uus tehas tööd alustab,“ rõhutab Liidemaa-Pärn. „Töötajad saavad teoreetilise ja praktilise väljaõppe nii vineeritootmise kui ka tööohutuse alal. Väljaõpet viib läbi arendusjuht Enn Kull, kes on vineeritöölisi juba aastaid koolitanud.“

Pärnusse tulevad appi tootmisele hoogu sisse andma Metsä Woodi Soome vineeritehaste töötajad. Nii antakse üle teadmised ja tehas saab ohutult tööga algust teha. Veebruari ja märtsi jooksul tuleb kolmel korral ühtekokku 11 tootmisoperaatorit. Masinate esimesed testkäivitused tehakse veebruaris.

„Värbamine on minu jaoks suurepärane väljakutse! Töölised saavad töötada täiesti uues tehases ning kasutada tipptehnoloogilisi masinaid ja seadmeid. Metsä Woodi töökultuur põhineb ohutusel. Hea on kandidaadile öelda, et tegu on tööandjaga, kes tõesti oma töötajatest hoolib ja oma lubadusi peab. Saan seda öelda ka oma kogemuste põhjal,“ ütleb Merite Liidemaa-Pärn.

Metsä Woodi Pärnu vineeritehas
Foto: Metsä Wood

Metsä Woodi Pärnu vineeritehases valmistatakse Kesk-Soomes Äänekoskis toodetud spoonist kasevineeri. Uues vineeritehases asutakse tootmist katsetama veebruari keskel. Tootmist plaanitakse Pärnu tehases alustada 2018. aasta teises pooles.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960