Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linas Agro käivitab kaks uut teravilja elevaatorit

Linas Agro käivitab kaks uut teravilja elevaatorit (foto on illustreeriv).
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Leedu börsifirma Linas Agro Group teatas, et plaanib rajada Lätti kaks uut teraviljaelevaatorit.

Linas Agro SIA juhatuse liige Petr Kuras ütles, et neil on plaan ehitada kaks uut teravilja elevaatorit. „Mõlemad elevaatorid on plaanis rajada Lätti, üks neist saab asuma Grobinas ja teine Rezeknes, mõlema võimsus on umbes 20 000 tonni. Elevaatorid peavad valmis olema uue saagikoristushooaja alguseks,“ sõnas Kuras ja lisas, et antud investeering võimaldab neil neis piirkondades parimat viljakäitlusteenust pakkuda.

Kontserni tegevuseks lisaks teraviljaärile on ka söödatootmine, põllutehnika- ja seemneäri. Veel omatakse Läti suurimat linnukasvatusettevõtet ja ollakse suur piimatootja Leedus.

Linas Agrol on viljaäris ja põllumajandussektori tootmissisendite müügis arvestatav turuosa. Praegu kontrollib AB Linas Agro Group 38 tütarettevõtet Leedus, Lätis, Eestis ja Taanis, kus töötab üle 2100 töötaja.

AB Linas Agro Group konsolideeritud kuue kuu müügitulu ja kasumid tõusidLinas Agro kontserni konsolideeritud müügitulu 2017/18 majandusaasta kuue kuu jooksul oli 325 miljonit eurot ja oli eelmise aastaga võrreldes 9,4% suurem. Kogu kontserni müügimaht kasvas 17%. Brutokasum saavutas 27 miljoni euro piiri ja oli 34% suurem kui aasta varem.

Konsolideeritud EBITDA oli 69% suurem ja ulatus 14,5 miljoni euroni võrreldes eelmise aastaga (8,6 miljonit eurot).Kontserni ärikasum oli eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 8,5 miljonit eurot ehk 2,3 korda suurem (3,7 miljonit eurot).Kasum enne maksude mahaarvamist oli 7,5 miljonit eurot (võrreldes eelmise aasta 2,6 miljoni euroga). Kontserni puhaskasum oli 6,4 miljonit eurot (eelmisel aastal samal ajal 1,6 miljonit eurot).Linas Agro Groupi majandusaasta algab 01. juuli ja lõpeb 30.juuni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960