Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puiduettevõtted muudavad KIKi toel tootmist tõhusamaks

Balti Spooni vineeritootmine
Foto: Äripäev AS
Enamik ressursitõhususe investeeringu taotlejaid tegutseb puidusektoris, kuid esindatud olid ka toiduainetööstus ning mineraalsete toorainete käitlejad, toetust soovitakse 9,3 miljoni euro ulatuses, millele ettevõtted on omaltpoolt valmis lisama 14,8 miljonit eurot, teatas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Esimene taotlusvoor oli avatud eelmise aasta veebruarist ning nüüdseks on rahastusotsuse saanud kümme projekti.

Märtsi lõpus otsustas KIKi juhatus rahastada Järvakandi Puidutehase, Balti Spooni, Skan Holz Helme ja Kiirkanduri ressursitõhususe investeeringuid Regionaalarengu Fondist kokku 1 861 328 euroga. Kolm toetust saanud ettevõtet tegelevad puidu töötlemise ning üks karjääride haldamisega.

OÜ Järvakandi Puidutehas saab toetust 431 082 eurot ehk 45% projekti maksumusest. Projekti raames soetatakse puitmaterjali skaneerimis- ja optimeerimisliin ning uus lamellipress.

OÜ Balti Spooni projekti toetab riik 567 545 euroga, mis on 25% projekti maksumusest. Projekt suurendab ettevõtte tootmisprotsessi ressursitõhusust kolmes valdkonnas: spoonlehtede ühendamises, hööveldamises ja kuivatamises. Soetatakse nii seadmeid kui ka tarkvara, et siduda erinevad tootmisprotsessi etapid üheks tervikuks.

Skan Holz Helme ASi projekti toetab KIK 195 598 euroga, mis on enam kui 35% projekti maksumusest. Toetuse abil soetatakse uus puiduskaneerija ja höövel.

Kiirkandur ASi projekti toetatakse 667 102 euroga, mis on 45% projekti kogumaksumusest. Toetusraha investeeritakse tootmisliini ja seda teenindava tehnikasse ning soetakse killustiku pesuliin.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960