Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendustoetust soovivad 317 väikepõllumajandusettevõtet

Tpetust anti nii maa, loomade, kui tehnika ja masinate ostuks.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eelmisel nädalal lõppes PRIAs väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotluste vastuvõtt. 317 väikeettevõtet esitasid taotlusi kokku 4,6 miljoni euro saamiseks.

Maaelu arengukavast rahastatava toetusmeetme taotlusvoor oli 2014-2020 perioodi viies. Tänavuse taotlusvooru eelarve on 5 mln eurot - sellest jätkub kõigi nende taotluste rahuldamiseks, mis osutuvad kontrollis ja hindamisel nõuetekohaseks.

Üks ettevõtja võib käimasoleva rahastusperioodi jooksul nimetatud toetust saada kuni 15 000 eurot. Vähemalt 50% saadud toetusest tuleb kasutada äriplaanis kavandatud investeeringuteks ettevõtte põhivarasse – ehitised-rajatised, masinad-seadmed, tootmiseks vajaliku maa ja põllumajandusloomade ostmine jmt.Selle meetme puhul ei nõuta taotlejatelt rahalist projekti elluviimiseks omaosalust. Sellest hoolimata plaanivad paljud ettevõtjad teha oma äriplaani ellu viies suuremaid investeeringuid kui toetusega piirduvas summas. Kõigi planeeritud abikõlblike kulutuste maksumus on 3 miljoni euro võrra suurem, kui on taotletud toetuste summa.

Toetuse taotlemine maakondade lõikes
Foto: PRIA

PRIAs algab nüüd taotluste menetlemine. Taotluste hindamiskriteeriumid on sätestatud meetme määruses. Maksimaalselt võib taotlus saada 51 hindepunkti, toetuse pälvimiseks on vaja vähemalt 14 punkti. Otsused teeb PRIA hiljemalt 12. juuniks ning seejärel maksab kohe 75% määratud summadest välja. Ülejäänud toetus makstakse siis, kui ettevõtja on esimese toetuse-osa kasutamise nõuded täitnud. .

Rohkem infot väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse kohta leiad PRIA kodulehelt

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960