Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Piim Tootmine pälvis tunnustust

E-Piim Tootmine pälvis tunnustust
Foto: Jürgen Randma, Riigikantselei
Riigihalduse minister Jaak Aab andis eile koos peaminister Jüri Ratasega Stenbocki majas toimunud tänuüritusel üle neli regionaalarengu auhinda. Igal aastal tunnustab rahandusministeerium Eesti parimaid algatusi, millel on oluline mõju piirkonna arengule. Tänavu sai tunnustuse osaliseks ka piimatootja E-Piim.

„Mul on suur rõõm ja au tunnustada neid inimesi, tänu kellele on elu Eestis paremaks läinud. Nende inimeste panus, millega toetatakse piirkondade arengut, tõstetakse kodukoha mainet ning luuakse uusi töökohti, on hindamatu,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. „Regionaalmaasika konkurss on loodud selleks, et juhtida tähelepanu piirkonna arendajatele, märgata neid tegusid ja pakkuda läbi tunnustuse innustust ka teistele. Sel panusel on väga oluline regionaalpoliitiline mõõde.“

Peaminister Jüri Ratas tänas kõiki konkursil osalejaid, kes on pühendunud oma kogukonna hoidmisele ja arendamisele. "See töö ja initsiatiiv aitab kaasa, et kogukond oleks elujõuline ja tugev ning elu edeneks kõikjal Eestimaal – mitte ainult suurtes linnades, vaid ka maapiirkonnas," ütles ta.

Väljapaistva regionaalvaldkonna tegevuse eest said auhinna:

• Jaanus Murakas ja E-Piim Tootmine AS – on andnud tähelepanuväärse panuse Kesk-Eesti arengusse, edendades kohalikku majandust ja toetades mitmeid sponsorlusprojekte.• MTÜ Sibulatee – oma tegevusega on tutvustanud Peipsiääre kirevat piirkonda tervele Eestile ning ergutanud kohalike inimeste ettevõtlusaktiivsust ühendades kahte eri rahvust ühise eesmärgi nimel koos tegutsema.• Saaremaa valla ühinemine – see on saarlaste edulugu, mille käigus 12 väiksemat omavalitsust ühinesid territooriumilt Eesti suurimaks omavalitsuseks.• Intsikurmu festivali korraldaja MTÜ Munalinn – on aidanud oluliselt kaasa piirkonna arengule ning Põlvamaa eripära säilimisele ja tutvustamisele.

Veebruaris välja kuulutatud konkursile sai kandidaadiks esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutusi, kui ka füüsilisi ja juriidilisi isikuid. Konkursile laekus 23 ettepanekut, mille hulgast valiti välja neli silmapaistvamat algatust. Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Regionaalarengu auhind anti välja viiendat korda. Konkursi parimad on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusel on edenenud piirkonna majandus, loodud uusi töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ning teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Tänuüritus toimus Stenbocki maja Riigipitsati saalis, kus anti üle Regionaalmaasika auhind ning sellele järgnes koosviibimine ja Stenbocki maja tutvustav ekskursioon.

2017. aastal said auhinna Ants Väärsi, Rõngu Pagar OÜ, AS Konesko ja Maaelufestival Sõmerul.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960