Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamessi parimad palad – metsatehnika

Intrac esitleb John Deere 1170G 8-rattalist harvesterit
Foto: Intrac
Tänavusel Maamessil on mida uudistada. Lisaks metsatehnikale, mille paremiku teieni toome, toimub ka palju erinevaid üritusi.

Sae hääl Maamessil tähendab seda, et kevad on käes ja alguse saab põnev raiespordi hooaeg – algab võistlussari xCUT CUP 2018. Kevadkarikas on raievõistluste sarja võistlustest kõige mahukam, pikem ja põnevam. Ühe vaieldamatult kõige põnevama alana Tartu Näituste platsil on langetamine – langetatakse 12 meetriseid maste. Põnevust pakuvad ka ketivahetus, täpsussaagimine, kombineeritud järkamine ja muidugi ka laasimine. Võistlejad teevad läbi ka võistkondliku teatevõistluse, mis pealtvaatajatele põnev ning kus arvesse läheb kõigi meeskonnaliikmete kiirus, vastupidavus ja täpsus.

Lisaks tavapärastele raievõistlustele pakub Kevadkarikas vaatamiseks ka võsasaagide võistlust.Meie valik parimast metsatehnikast:

Metsis näitab uut metsamasinat

Kodumaine metsatehnikatootja Metsis OÜ esitleb Maamessil uut, esimest kümnerattalist metsaveotraktorit Metsis 10 x 10.

Koostöös klientidega on valminud 10x10 rattaline metsaveotraktor, millel kõik rattad veavad. Sarnaseid masinaid konkurentidel on, kuid sellist, kus kõik rattad veavad veel ei ole.Masin on sündinud omaniku Metsis OÜ teiste ettevõtete Iftar AS ja Mets ja Põld OÜ masinameeste ning klientide AP Mets AS ja Prenton OÜ koostööna. Insenerid ja kliendid arvavad, et pehmetel pinnastel on selline masin asendamatu.

Metsis 10x10
Foto: Metsis OÜ

Konekesko Eesti esitleb messil uue ajastu küttepuumasinat Hakki Pilke 38 PRO

Sellel masinal on ainulaadsed lahendused, mida teised tootjad ei paku - lõikamist täiustav HakkiCut™ lõikesüsteem ja patenditud AC10 ketipinguti.

Lihtne, ergonoomiline ja tõhus HakkiCut™ lõikesüsteem võimaldab saagimist üheainsa nupuvajutusega juhthooval. Saagimisel reguleeritakse saeplaadi laskumiskiirust automaatselt sõltuvalt takistusest, tagades tõhusa ja kiire protsessi. Lõhestusjõuga 10 t, suudab Hakki Pilke 38 Pro lõhkuda isegi kõige kõvemat puitu, saavutades lõhkumistsükli maksimaalselt3 sekundiga. 

Hakki Pilke 38 PRO
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

TMC Cancela metsa multšer THB on loodud töötama keerulistes oludes

TMC Cancela on uus kaubamärk Eesti turul, mis hakkab konkurentsi pakkuma praegustele parimatele metsandustehnika toodetele. Maamessil on väljas liikurmasina noole otsa kinnitatav metsa multšer THB, mis suudab purustada nii suuremad oksad kui ka palgid. TMC Cancela multšerid on vastupidavad ja innovatiivsete lahendustega, need on valmistatud erimetallist strenxist, mis on ülitugev ja vastupidav. 

TMC Cancela metsa multšer THB
Foto: TMC Cancela

Tootsi Turvas näitab biomassipurustit

AS Tootsi Turvas esitleb messil biomassipurustit ehk haamerveskit Jenz BA 725 DXL. Seadme innovaatilisus ja olulisus seisneb tema kasutamises – rabakännud, villpea ja turvas. Sellise töö tarbeks neid enne Eestisse ostetud ei ole.

Jenz BA 725 DXL
Foto: Tootsi turvas

Intrac esitleb John Deere 1170G 8-rattalist harvesterit

Lühenevad talved ja vihmased ilmad on pannud metsamehed raskesse olukorda – pea aastaringselt tuleb töötada pehmetel pinnastel. John Deere’i insenerid ei ole selles osas istunud käed rüpes. Valmis on saanud ulatusliku uuenduskuuri läbinud produktiivne keskklassi harvester 1170G, mis on esmakordselt saadaval ka 8-rattalisena. Kui eelmainitud kombinatsioonile lisada veel ka laiad roomikud, on tulemuseks tõsine tegija nii pehmel pinnasel kui ronima küngastel.Kui John Deere tutvustas IBC-d ehk intelligentset poomi juhtimissüsteemi metsaveotraktoritele 2013. aastal, siis alates G-seeria 1170 harvesterist on see funktsioon saadaval ka harvesteridele. Intelligentne poomi juhtimissüsteem annab operaatorile võimaluse keskenduda ühele kindlale funktsioonile ning on tänu sellele üks väga suur produktiivsuse faktor.

Stokker toob messile FARMA metsaveohaagise FARMA T9

FARMA T9 on metsaveohaagis, mida on müügiedu saatnud juba pikka aega. Pööratav tiisel muudab FARMA T9 kõrgelt hinnatuks, mis saavutab selle, mida lubab. Pöördtiisel tagab metsas oluliselt parema juhtivuse, samuti minimaliseerides kasvava metsa kahjustamise ohtu sõidu ajal. Antud mudel on varustatud eemaldatava kolm-punkt raamiga ning teleskoop tugijalgadega, mis lihtsustab laaduri metsaveohaagiselt maha tõstmist, kui tekib vajadus paigaldada laadur traktori kolme-punkti kinnitusele.

Laadur on varustatud liigendisüsteemiga, tagades optimaalse liikumisulatuse ning tõstejõu. II generatsiooni C 6.3 G2 laadurkraana on varustatud teleskoobiga, mida saab kasutada mõnevõrra kaugemat ulatust nõudvate tööde puhul.

Maamessil on väljas Premium mudel, millel eriti kerge ja lihtsalt käsitletav juhtpult.

 

FARMA metsaveohaagis FARMA T9 laadurkraanaga
Foto: Stokker AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960