Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luubi all lepingud põllumajanduses

Luubi all lepingud põllumajanduses
Foto: Äripäev AS
Iga kevad sunnib mõtlema, kas kõik rendimaad ikka on kehtivate lepingutega kaetud ning kas neid ka sel aastal harida saab. Iga ostetud seadme ja masinaga kaasneb ports lepinguid. Müüdud toodang – olgu see siis piim, liha või vili – tähendab uusi õigusi ja kohustusi, leppetrahve ja tähtaegu.

Iga päev edastab keegi allkirjastamiseks oma tüüptingimustel koostatud lepingu. Millele nende lepingute sõlmimisel tähelepanu pöörata, kus peituvad riskid ning millised on võimalused? Sellest seekordsel veebiseminaril räägimegi.

Teemadest leiavad käsitlemist:

- Praktilist üldisest lepinguõigusest – millele tähelepanu pöörata, kuidas riske maandada, kuidas kontrollida lepingupartneri tausta ja palju muud.- Sisendite lepingud, seadmete ostmise ja kasutamise lepingud ja toodangu müügilepingud (vili, piim).- Põllumaa rendileping.- Tööleping põllumajanduses, välistööjõu palkamise võimalused.- Mis saab siis, kui lepingut ei täideta.

Veebiseminari viib läbi Advokaadibüroo TRINITI advokaat Siim Maripuu.

 

Veebiseminar on põllumajandustootjatele TASUTA.  Vajalik on eelnev registreerumine SIIN 

Registreerumisega avaldate soovi antud veebiseminaril osaleda. Enne kui registreerute, palun veenduge, et kuulute sihtrühma.

Veebiseminaril võivad tasuta osaledapõllumajandustoodete tootmise, töötlemise ja turustamise, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise, sealhulgas toidu valmistamine või töötlemisega tegelevad füüsilisest isikust ettevõtjad ja tema töötajad, eraõigusliku juriidilise isiku osanikud, aktsionärid, liikmed, juhtorgani liikmed ja tema töötajad või toidu valmistamise või töötlemisega tegeleva avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liikmed või töötajad.

Veebiseminar toimub 25. mail 10.00-15.00 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.

Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.

Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on Teil võimalik esitada ka lektorile küsimusi, mille saate kirjutada vestluse kasti.

Täpsemat infot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected] või helistades tel nr 667 0209.

Veebiseminar toimub MAK 2014-2020 "Teadmussiirde ja teavituse toetuse (meede 1) üleriigilise ulatusega tegevuste" meetme raames, tegevust toetab Euroopa Liit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960