Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sindi paisu ehituseks laekus 8 pakkumust

Sindi pais
Foto: Postimees/Scanpix
Eile hommikul (02.05) saabus tähtaeg, milleks valdkonnas kogenutel ning pädevatel ehitusettevõtetel oli võimalik esitada pakkumus riigihankes „Sindi paisu avamise ja tehiskärestiku rajamise ehitustööd.“ Hanke eesmärk on leida Keskkonnaagentuurile partner, kes lammutaks Sindi paisu ning rajaks selle asemele loodusilmelise tehiskärestiku, avades sellega Pärnu jõe kaladele vabaks rändeks.

„Ühe riski – et ei esitata ainsatki pakkumust – saame seljataha jätta. Kokku laekus 8 pakkumust ehk konkurents on tihe, huvilisi on nii Eestist kui lähinaabrite seast,“ teatas Keskkonnaagentuuri projektijuht Külli Tammur.

Ehitustöö on keerukas, suure avaliku tähelepanu all ning mastaapi arvestades Eestis küllalt erakordne, mis seab lepingupartnerile kõrged ootused. „Hanke tulemustest on veel vara rääkida, konkreetseid nimesid ja maksumusi ei luba seadus hindamise kestel välja tuua. Saan öelda, et kõik pakkujad on ehitusmaastikul tuntud ning kogenud tegijad, tehtud pakkumused jäävad võrreldavasse suurusjärku ning projekti eelarve piiresse,“ sõnas Keskkonnaagentuuri esindaja.

Hanke hindamine toimub maikuu jooksul ning kui kogu protsess kulgeb suuremate viperusteta, alustatakse suvel Sindis ehitustöödega.

Keskkonnaagentuur viib Ühtekuuluvusfondi toel ellu projekti „Pärnu jõestiku elupaikade taastamine,“ mille üheks peamiseks tegevuseks on Sindi paisu avamine kalade rändeks. Pärnu jõgi on hoiuala, mis kuulub ühtlasi üle-Euroopalisse kaitsealade võrgustikku Natura 2000. Hoiualal kaitstakse erinevaid elupaiku ja liike ning Pärnu jõe suudmest 14 km kaugusel asuv Sindi pais avatakse nende elupaikade ja liikide soodsa seisundi tagamiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960