Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tähelepanu mahetootjad - läheneb tähtaeg tootmise jätkamise kinnitamiseks

Anna oma põllud üles
Foto: Postimees/Scanpix
Mahetootjad peavad tootmisega jätkamiseks esitama Põllumajandusametile taotluse hiljemalt 21. maiks 2018.

Taotluse esitamise võimalused on:

· Maaeluministeeriumi kliendiportaalis aadressil https://portaal.agri.ee/epm-portal-ng/esileht.html.

Portaali saab siseneda Mobiil-ID-ga või ID-kaardiga. Enne tuleks kokku arvutada sel aastal kasutuses olev ühekordne pind (kõik hektarid peavad kirjas olema ka PRIA s).

Programm arvutab hektarite põhjal kokku makstava riigilõivu summa ja suunab Teid panka seda tasuma.

Seemne ja paljundusmaterjali ettevalmistamise ja turule viimise tegevuse jätkamiseks esitage sellekohane teavitus ja tasuge riigilõivu 40 eurot. Kindlasti on oluline taotlusel ära märkida kõik maakonnad, kus Teie põllud ja poollooduslikud kooslused asuvad ning maakonnakeskus, kuhu teenus edastatakse.

· Digiallkirjastatult vastava maakonna peaspetsialisti e-mailile

· Allkirjatatult paberkandjal maakonna keskusesse

Isik, kes jätkab mahepõllumajandusliku taimekasvatusega tegelemist, ei pea Põllumajandusametile esitama põlluandmeid, kui ta esitab samal aastal e-PRIA-s andmed mahepõllumajandusele ülemineku või mahepõllumajandusega jätkamise toetuse saamiseks. Sel juhul teha taotlusel linnuke kasti „Kliendi põllud tuleb võtta PRIA taotluselt“.

Isik, kes PRIA-st toetust ei võta, peab esitama kõik põlluandmed taotlusega Põllumajandusametile.

Kõik ettevõttes kasutusel olevad põllud tuleb esitada hiljemalt 21. maiks.

Pärast 21. maid kasutusele võetud maad jäävad käesoleval aastal tava maadeks. Seepärast on väga oluline esitada e-PRIA-s kõik põldude andmed hiljemalt 21. maiks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960