Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miniviljelusvõistlus - tudengid võistlemas IT-asjatundjatega

Miniviljelusvõistlusel tänavu ka eAgronomi tiim
Foto: eAgronom
Juba teist aasta korraldab Eesti Maaülikool Miniviljelusvõistlust, kus eelmisel aastal osales üle 70 tudengi. Noored agronoomid, kes õpivad põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise õppekaval, võtsid mõõtu nisu, odra ja rapsi kasvatamisel. Sel aastal on tudengitega mõõtu võtmas ka kaks eAgronomi võistkonda.

Võistlusel osalemise idee tuli Maaülikooli poolelt, kui eAgronomi põllumajandushariduse eest vastutav Kalev Korbun, otsis võimalusi IT taustaga inimeste agronoomia alast silmaringi laiendada.

eAgronomi poolt on kahe võistkonna jagu säravate silmadega IT ala asjatundjaid ja Maaülikooli poolt suurepärased juhendajad, nii eesti – kui inglise keeles, kuna eAgronomi rahvusvaheline klienditugi asub Tartus.

eAgronom on online programm teraviljakasvatajatele ettevõtte haldamiseks ning seda kasutab üle 2000 põllumehe Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis ja Kanadas. 

Uuri lisa kodulehelt.

Võistluse katselapid asuvad Tartu-Viljandi maantee ääres Õssul. Külvipäevaks sai valitud päikesepaisteline 8. mai. Kenasti ettevalmistatud põllule külvati spetsiaalse katsekülvikuga kaks 1,8 meetri laiust katselappi. Väetustööd tehti käsitsi, seega sai proovida ka ajaloost tuntud külvitehnikat. Kuna ilmateate järgi polnud vihma loota, siis rullisid ka kõik võistlejad oma põllud üle, et säilitada mullas niiskust ja saavutada seemnete hea kontakt mullaga. Kogu tööde planeerimise otsustasid IT taustaga võistkonnad läbi viia eAgronomi online keskkonnas. See on hea võimalus arendajatel ise reaalselt läbi mängida kogu protsess, mida teevad meie head põllumehed ning testida süsteemi kasutusmugavust.

“On ääretult lahe teha koostööd nii entusiastlike inimestega, kui EMÜ vanemteadur Evelin Loit ja lektor Indrek Keres. eAgronomi osalemine minivõistlusel on hea näide teaduse, õppetöö ja IT koostööst” märkis Kalev Korbun.

Eelmise aasta võistluse võitis võistkond, kes oli kogu suve kõige hoolsam, siis loodame, et eAgronomi võistkondadel on sama palju püsivust ning eAgronomi programm aitab kõrget kohta saavutada.

Miniviljelusvõistlus
Foto: eAgronom
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960