Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehtna künnimehed valmistuvad Euroopa meistrivõistlusteks

Kaspar Järvala ja Priit Puuorg
Foto: Heino Laiapea
Tehnikafirma OÜ Rodnas töötajad Priit Puuorg ja Kaspar Järvala osalevad 23.-24. juunil Venemaal Suzdalis peetavatel Euroopa künnivõistlustel.

Priit Puuorg võistleb AS Tatoli uuel traktoril New Holland TD5.105 ja Eesti Künniseltsile kuuluva adraga. "Selle adraga kündis varem Mait Pajo ka maailmameistrivõistlustel. Olen tänulik, et künniselts võimaldab atra kasutada," rääkis Priit Puuorg.

Kaspar Järvala omakorda tänab Olustvere TMK juhte, kes laenasid võistlusteks atra. Kaspar Järvala omavalmistatud künnitraktor rohkete reklaamidega on paljudel võistlustel tähelepanu pälvinud.

Harjutada pole seni meestel mahti olnud. "Ehk homme saame põllule," loodab Prii Puuorg.

Järvala ja Puuorg on neljal aastal osalenud Venemaa lahtistel künnivõistlustel, kus võistlejatel on ühesugused traktorid Agromaš 85TK ja Kvernelandi kahekoprpuselised pöördadrad.

 

2014. aastal kinkis tollane põllumajandusminister kohtumisel künniklubigaigale liikmele mõõdulindi, mis on seni jäänud ainsaks riiklikuks toetuseks ja tähelepanuks.

Kehtna meestel pole põhjust Venemaa võistluste tulemusi häbeneda. 2015. aastal Saratovis saavutas Puuorg III koha ja Järvala 2016. aastal Tjumenis esikoha ja mullu Baškortostanis (Baškiirias) teise koha.

Kaspar Järvala kündis Suzdalis ka 2014.aastal. Samas paigas said Eesti kündjad üleliidulistel võistlustel võistkondliku esikoha. Absoluutarvestuses oli parim Raivo Kõiv.

Traktorid adrad ja kündjad asuvad teele 18. juunil. Toetajad on oodatud teele saatma!

Heino Laiapea

Kaspar Järvala künniklubi

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960